Wandeltocht Babberich op zondag 29 mei in een mooi stukje Nederland (én Duitsland)

14 Views

Wandeltocht Babberich op zondag 29 mei in een mooi stukje Nederland (én Duitsland)

Op zondag 29 mei 2023, eerste pinksterdag, organiseert Gilde St. Jan Babberich de 32e  Betburgwandeltocht. Een wandeltocht voor geoefende en niet geoefende wandelaars, individueel tot gehele families. Iedereen is welkom. Op veler verzoek is dit jaar de 15 kilometer toegevoegd. De te lopen afstanden zijn: 10, 15, 20, 30 en 40 km.

De wandelaars zullen verrast worden door afwisseling van landschap tijdens de route. Deze gaan, afhankelijk van de afstand, door de mooie grensstreek Babberich en Elten, het uitdagende hoogteverschil in Hoog-Elten en het waterrijk gebied van ’t Gelders Eiland. De routes worden volledig aangegeven met pijlen en drukke verkeerswegen worden vermeden.

Onderweg zijn er verschillende rustplekken waar gezellig ervaringen van de wandeltocht besproken kunnen worden onder het genot van een hapje en drankje. De organisatie ligt in handen van vrijwilligers van Gilde St. Jan. De opbrengsten worden geheel gebruikt voor het organiseren van het 150-jarige jubileumjaar in 2024 van Gilde St. Jan Babberich.

De starttijden zijn voor de 10 en 15 km tussen 7:30 en 11:00 uur. De 20 en 30 km tussen 7:30 en 10:00 uur en de 40 kilometer tussen 7:30 en 9:30 uur. De start is bij Kulturhus de Borg, Babborgaplein in Babberich. De kosten zijn € 6,00 per persoon. Leden van KNWB krijgen € 1,00 korting op vertoon van lidmaatschapspas. De routes gaan ook over Duits grondgebied. Deelnemers worden verzocht paspoort of ID-bewijs mee te nemen.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!