Westervoort attendeert fietsers op belang goede fietsverlichting

49 Views

De gemeente Westervoort gaat fietsers wijzen op het belang van goede fietsverlichting. Donderdag 21 januari staat het team van de campagne ‘Ik val op’  tussen 15.00 en 18.00 uur langs de Zuidelijke Parallelweg in Westervoort (tegenover het stationsplein).

De actie attendeert fietsers op het belang van goede fietsverlichting. Fietsers zijn kwetsbaar in het verkeer en daarom is het belangrijk dat zij goed zichtbaar zijn. Fietsers met verlichting krijgen een beloning, is de verlichting kapot dan worden ter plekke nieuwe lampjes gemonteerd.

Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost Nederland geeft aan dat 64% van alle fietsers met licht aan fietst in het donker. Dit zorgt voor onveilige situaties. De campagne richt zich voornamelijk op jongeren. Uit onderzoek blijkt dat slechts 51% van hen met licht aan fietst.

Gewapend met een ‘Stop! Val jij op?’-bord gaat het campagneteam in gesprek met voorbijgangers die geen verlichting hebben. Centraal staat de vraag ‘Waarom werkt jouw fietsverlichting niet?’.

De actie is georganiseerd door het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost-Nederland in samenwerking met de gemeente Westervoort. De ‘Ik val op’ campagne reist de komende maanden door Gelderland en Overijssel.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!