zondag, mei 19, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioWestervoort begeleidt wijkraden richting Facebook

Westervoort begeleidt wijkraden richting Facebook

Een wijkraad op Facebook, het hoe en waarom. Dat was de insteek voor de avond die de gemeente Westervoort organiseerde voor alle leden van haar wijkraden. Op 5 november werd de avond onder het genot van een appeltaart geopend door Karin Hammink, coördinator actief burgerschap van de gemeente.

In wijkcentrum De Bult in de wijk Broeklanden trapte Lennart Visser af. Als voorzitter van wijkraad de Leigraaf maakte hij de toehoorder deelgenoot van hun avonturen op Facebook. Zo legde hij uit welke soorten berichten ze plaatsen, hoe ze reageren op berichten en discussies en wanneer niet. Dit deed hij met name aan de hand van mooie praktijkvoorbeelden.

Daarna was het woord aan Pascal Lindeman – mede oprichter van de initiatieven indeLiemers.nl en LiemersActueel.nl – en eigenaar van internetconsultancy bureau Blik op online. Hij zoomde allereerst in op het hoe en waarom van communiceren via Social media. “Je kunt nog zo hard met je wijkraad aan het werk zijn, maar als je het niet vertelt aan de achterban, dan zit je als het ware onder een steen. Sociale media als Facebook helpen je daarbij. Communicatie zorgt voor duidelijkheid, begrip, en als extra belangrijke bonus… participatie!”, vertelt hij. Vervolgens liet hij zien hoe een pagina opgezet kon worden, en hoe je zorgt voor meer volgers. De belangrijkste tip hield hij voor het laatst: “Luister naar je achterban, pik de signalen op en doe er iets mee!”

De avond gaf zoveel inspiratie dat een van de wijkraad nog voor het einde ervan al een eigen Facebook pagina had aangemaakt en aan het invullen was. Maar zoals Lennart aan gaf: “Het aanmaken van de Facebook pagina is een. Daarna begint het werk pas”.

De gemeente kreeg veel positieve reacties op de door haar georganiseerde avond. Het was erg leerzaam en informatief en goed gesneden op de gevarieerde doelgroep.

De Facebook pagina’s van de wijkraden van Westervoort op een rijtje:

Stichting Wijkraad Leigraaf

Stichting Wijkraad Emmerik-Vredenburg

Stichting wijkraad Lange Maat

Stichting Wijkraad Steenderens

Stichting Wijkraad Broeklanden

Stichting wijkraad Kernoord

Ga ze volgen en blijf op de hoogte van wat er bij jou in de wijk gebeurt!

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties