zaterdag, juli 20, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioWestervoort gaat voor titel 'beste klimaatstraat Nederland'

Westervoort gaat voor titel ‘beste klimaatstraat Nederland’

Het HIER Klimaatstraatfeest is de grootste en gezelligste energiebesparingswedstrijd van Nederland. Gemeente Westervoort is Gouden Ster Partner van het HIER Klimaatstraatfeest. Straten in Westervoort beginnen de wedstrijd daarom met een voorsprong van 1.000 punten.

Deelnemers aan het HIER Klimaatstraatfeest besparen samen energie en maken daarmee kans op feestbudgetten van duizenden euro’s. De energiebesparingswedstrijd is in volle gang, maar de strijd is nog lang niet gestreden. Iedere straat die voor 1 maart  met minimaal vijf deelnemers meedoet aan het Klimaatstraatfeest ontvangt een gratis straatzak friet.
Hoe werkt het? Ieder ‘stookseizoen’ komen deelnemers samen met de buren, sportclub of collega’s in actie tegen het klimaatprobleem. Dat is niet alleen gezelliger, maar ook effectiever. De straten die tot en met 31 maart 2016 de meeste energie besparen, winnen feestbudgetten tot maar liefst €10.000.

Bregtje Bos, projectmanager van het HIER Klimaatstraatfeest: “De strijd is nog lang niet gestreden en nieuwe straten kunnen zich nog steeds aanmelden. Hoe meer buren hoe beter, want je kunt veel van elkaar leren. Daarom krijgen straten die voor 1 maart 2016 met minimaal vijf deelnemers meedoen aan het HIER Klimaatstraatfeest, zolang de voorraad strekt, een straatzak friet ter waarde van twintig euro. Onder het genot van een patatje krijg je misschien wel de beste energiebesparende ideeën.”

Meld je via www.klimaatstraatfeest.nl aan als een fysieke of virtuele straat en ga direct aan de slag. Na de afvalronde op 7 maart 2016 gaan alleen de beste 50 fysieke en virtuele straten door naar de finale. Je kunt je gedurende de hele looptijd van de competitie nog wel aansluiten bij straten die al meedoen.
De hoofdprijs voor de fysieke straten is een budget van €10.000 voor een groot straatfeest. De nummer twee wint €2.000 en de nummer drie €1.000. De fysieke straten die eindigen op plaats vier tot en met tien krijgen een feestbudget van €500 per straat.

 

Groepen die niet met een fysieke straat deelnemen, maar met bijvoorbeeld hun voetbalteam, vereniging of vriendengroep strijden in de virtuele-straten-competitie om een feestbudget van €5.000. De nummer twee wint €2.000 en de nummer drie €1.000.

Op zaterdag 16 april 2016 worden de winnaars bekend gemaakt.
Het HIER Klimaatstraatfeest is een initiatief van Stichting HIER klimaatbureau. Het HIER Klimaatstraatfeest wordt mede mogelijk gemaakt door Essent. Daarnaast werkt het Klimaatstraatfeest samen met Buurkracht, het Oranjefonds en tientallen Nederlandse gemeenten en woningbouwcorporaties.

 

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties