Diverse optredens op de planken van Filmhuis Zevenaar

47 Views

Filmhuis Zevenaar is meer dan alleen voorstellingen op het witte doek. De komende weken staan er diverse optredens op de planken van Filmhuis Zevenaar.

‘I Nostri Ragazzi’ is de vrije Italiaanse bewerking van de bestseller ‘Het Diner’ van Herman Koch. Op het oog hebben ze alles, maar ondanks hun comfortabele leven zijn er spanningen bij de twee families. Ze dineren regelmatig samen in hetzelfde restaurant. Er zijn irritaties over de arrogantie van de één en zijn succesvolle praktijk of over de ziekelijke bezorgdheid om de dochter van de ander. Maar dan worden ze geconfronteerd met een TV-beelden van de mishandeling en dood van een zwerfster. Vanaf 11 februari 20.15 uur.

Voordat J. Kessels de rode bioscooploper opliep, maakte Erik de Bruyn in 2000 ‘Wilde Mossels’. Het portret van een groep opgroeiende vrienden in een vissersdorp op een Zeeuws eiland werd omschreven als ‘Tsjechov in de klei’ en ‘aardappelwestern’. Leen slentert met zijn onafscheidelijke vrienden Daan en Jacob door de uitgestorven straatjes van hun woonplaats. Het enig vertier lijkt het jaarlijkse mosselfeest. De charismatische Leen wil zich eraan ontworstelen, maar blijkt een tragische antiheld. Zondag 14 februari om 14.30 uur.

Zondag 14 februari is een dag voor fijnproevers. Om 11 uur treedt het gitaarduo The Old Bridge op in Filmhuis Zevenaar. Het tweetal brengt een repertoire van Bosnische, Servische en Macedonische traditionals, sevdalinka’s, soms vermengd met een vleugje Hot Club de France en pop. Door hun plezier en ogenschijnlijk speelgemak nemen deze muzikanten ieder publiek voor zich in. Het duo bestaat uit twee leden van het vermaarde Mostar Sevdah Reunion: Miso Petrovic en Sandi Durakovic.

Volledige informatie www.filmhuiszevenaar.nl of tel. nr. 0316-344250.

FOTO

‘I Nostri Ragazzi’ is de vrije Italiaanse bewerking van de bestseller ‘Het Diner’ van Herman Koch.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!