Whatsappbuurtpreventie: Veiligheid doe je samen!

680 Views

Burgemeester Staatsen onthulde vandaag, donderdag 8 december, samen met de wijkagenten en beheerders Guido Voorhorst (Zevenaar), Gonda van den Broek (Lathum) en Amber van der Vlies (Lathum) de eerste WhatsApp-buurtpreventieborden in de gemeente Zevenaar. Met deze borden laat Zevenaar weten dat de buurten nauw samenwerken in het signaleren van verdachte situaties.

BuurtWhatsApp is een burgerinitiatief dat ondersteund wordt door wijkagenten en de gemeente Zevenaar. Binnen de gemeente Zevenaar zijn ongeveer 20 verschillende BuurtWhatsAppgroepen actief. Het doel van buurtpreventie via WhatsApp is het tegen gaan van woninginbraken en criminaliteit. Bij verdachte situaties of personen in de wijk, informeren zij elkaar via de groepsApp. Burgemeester Staatsen ondersteunt dit initiatief: “Veiligheid in de buurt is steeds vaker een punt op de agenda. Initiatieven zoals WhatsAppbuurtgroepen dragen bij aan het creëren van extra ogen en oren in de directe omgeving van inwoners. Als gemeente kunnen we dit alleen maar toejuichen en ondersteunen, want veiligheid doe je samen”.

Beheer

Het beheer van de groepen ligt in handen van inwoners uit de wijk. Zij hebben nauw contact met de wijkagent. De beheerders van de groepen in Lathum en Methen/Zonnemaat zijn beiden zeer actief. Dit geldt zowel voor het actief houden van de groep als voor het werven van nieuwe leden. In Lathum bestaat de BuurtWhatAppgroep zelfs uit 125 deelnemers.

Meedoen?
WhatsAppgroepen dragen bij aan een veilige en leefbare buurt, hebben een preventieve werking en zorgen voor ‘extra ogen’ in de wijk. Voor meer informatie over het aansluiten of oprichten van een WhatsApp buurtpreventiegroep kan contact worden opgenomen met de adviseur Openbare Orde en Veiligheid van de gemeente Zevenaar via telefoonnummer (0316) 595 111.

Foto: Onthulling WhatsAppbuurtpreventiebord Zonnemaar/Methen: v.l.n.r. Edwin Schipper (oud-beheerder), Daniël Ketelaar (wijkagent), Guido Voorhorst (beheerder) en burgemeester Staatsen

 

1 Comment

  1. Annelies Arnoldus

    In Angerlo is de buurtpreventie zeer actief daardoor waren wij de eersten die WatsApp borden geplaatst kregn in maart j.l. Hier is toen geen ruchtbaarheid aan gegeven vanwegen het overlijden van de heer Kuste. Jammer dat wij nergens benoemd worden.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!