zaterdag, mei 25, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioWhatsappbuurtpreventie: Veiligheid doe je samen!

Whatsappbuurtpreventie: Veiligheid doe je samen!

Burgemeester Staatsen onthulde vandaag, donderdag 8 december, samen met de wijkagenten en beheerders Guido Voorhorst (Zevenaar), Gonda van den Broek (Lathum) en Amber van der Vlies (Lathum) de eerste WhatsApp-buurtpreventieborden in de gemeente Zevenaar. Met deze borden laat Zevenaar weten dat de buurten nauw samenwerken in het signaleren van verdachte situaties.

BuurtWhatsApp is een burgerinitiatief dat ondersteund wordt door wijkagenten en de gemeente Zevenaar. Binnen de gemeente Zevenaar zijn ongeveer 20 verschillende BuurtWhatsAppgroepen actief. Het doel van buurtpreventie via WhatsApp is het tegen gaan van woninginbraken en criminaliteit. Bij verdachte situaties of personen in de wijk, informeren zij elkaar via de groepsApp. Burgemeester Staatsen ondersteunt dit initiatief: “Veiligheid in de buurt is steeds vaker een punt op de agenda. Initiatieven zoals WhatsAppbuurtgroepen dragen bij aan het creëren van extra ogen en oren in de directe omgeving van inwoners. Als gemeente kunnen we dit alleen maar toejuichen en ondersteunen, want veiligheid doe je samen”.

Beheer

Het beheer van de groepen ligt in handen van inwoners uit de wijk. Zij hebben nauw contact met de wijkagent. De beheerders van de groepen in Lathum en Methen/Zonnemaat zijn beiden zeer actief. Dit geldt zowel voor het actief houden van de groep als voor het werven van nieuwe leden. In Lathum bestaat de BuurtWhatAppgroep zelfs uit 125 deelnemers.

Meedoen?
WhatsAppgroepen dragen bij aan een veilige en leefbare buurt, hebben een preventieve werking en zorgen voor ‘extra ogen’ in de wijk. Voor meer informatie over het aansluiten of oprichten van een WhatsApp buurtpreventiegroep kan contact worden opgenomen met de adviseur Openbare Orde en Veiligheid van de gemeente Zevenaar via telefoonnummer (0316) 595 111.

Foto: Onthulling WhatsAppbuurtpreventiebord Zonnemaar/Methen: v.l.n.r. Edwin Schipper (oud-beheerder), Daniël Ketelaar (wijkagent), Guido Voorhorst (beheerder) en burgemeester Staatsen

 

OOK INTERESSANT?

1 REACTIE

  1. In Angerlo is de buurtpreventie zeer actief daardoor waren wij de eersten die WatsApp borden geplaatst kregn in maart j.l. Hier is toen geen ruchtbaarheid aan gegeven vanwegen het overlijden van de heer Kuste. Jammer dat wij nergens benoemd worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties