vrijdag, juni 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDuivenWmo Raad Duiven wordt Raad voor Sociaal Domein Duiven

Wmo Raad Duiven wordt Raad voor Sociaal Domein Duiven

In 2015 is er veel veranderd op Wmo-gebied. Taken van de Rijksoverheid zijn ondergebracht bij de gemeente en die vraagt op haar beurt steeds meer van haar inwoners. Ook de rol van de hulpvrager verandert. Liet je voorheen de zorg over aan anderen, nu wordt er van je verwacht, dat jíj de regie zelf in handen neemt en aangeeft wat je wel en wat je niet wilt. De vele veranderingen op Wmo-gebied, maar ook op aanverwante wetten als de nieuwe Jeugdwet 2015 en de Participatiewet 2015 betekenen extra aandachtsgebieden voor nu nog de Wmo Raad. Bij deze nieuwe rol hoort een nieuwe naam: Raad voor Sociaal Domein Duiven (RvSDD).

Het werkgebied van de Wmo Raad Duiven is veranderd door de nieuwe wetgeving. Dit vraagt om een andere positie van de RvSDD in de Duivense gemeenschap. Wat blijft is, dat de leden van de RvSDD een ‘luisterend oor’ willen zijn en blijven voor de inwoners in onze gemeente. De RvSDD wil samen met de inwoners werken aan een leefbaar Duiven.

Aan deze verandering hebben zowel de gemeente als de RvSDD hard gewerkt. Op dinsdag 10 januari 2017 om 19.30 uur wordt de nieuwe RvSDD op een feestelijke manier geïnstalleerd door wethouder Ineke Knuiman in het gemeentehuis van Duiven. Begin februari heeft de nieuwe RvSDD een bijeenkomst met de voorzitter van de Jeugdraad en mevrouw Gerda van der Lee, de voormalige voorzitter van de Wmo Raad uit Den Bosch. In deze bijeenkomst bepaalt de RvSDD het doel en de strategie met betrekking tot de wijze waarop inhoud gegeven wordt aan de samenwerking met andere partners uit de basisinfrastructuur. Zodra dit duidelijk is, wordt een beroep gedaan op de achterban om te achterhalen wat we voor elkaar kunnen betekenen en hoe we elkaar kunnen versterken. Om alle inwoners van Duiven nog beter van dienst te kunnen zijn, doen wij een beroep op onze achterban en inwoners om vragen, geluiden en knelpunten aan ons te melden. Wij kunnen met uw bijdrage het college van burgemeester en wethouders op die manier nog beter adviseren.

Helpt u ons om ons motto ‘Meedoen mogelijk maken’ uit te dragen? Kijk eens op onze geheel vernieuwde website www.rvsdd.nl of mail ons info@rvsdd.nl

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties