zondag, juli 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioWoononderzoek: jongeren willen graag in Westervoort blijven wonen

Woononderzoek: jongeren willen graag in Westervoort blijven wonen

De uitkomsten van het onderzoek naar de woonwensen van nog thuiswonende Westervoortse jongeren in de leeftijd van 17 tot 30 jaar zijn bekend. Daaruit blijkt dat 28,2% van de Westervoortse jongeren zelfstandig in Westervoort zou willen blijven wonen. Bij de jongeren van 20 jaar en ouder ligt dat percentage zelfs op 36%. Verder wijst het onderzoek uit dat meer dan 80% van de jongeren Westervoort een fijne woonplaats vindt, die goed bereikbaar is en voldoende voorzieningen heeft.

Van de jongeren die graag in Westervoort willen blijven wonen, zou 75% (lees 300 jongeren) binnen twee jaar de stap naar zelfstandigheid willen wagen. Zij zoeken vooral een huurwoning. Hun kansen op een Vivare huurwoning zijn echter minimaal, temeer omdat slechts 37% van alle in Westervoort voor de verhuur vrijkomende woningen wordt toegewezen aan mensen uit het dorp zelf. Nergens in de stadsregio Arnhem-Nijmegen valt zo’n klein percentage van de vrijkomende huurwoningen toe aan de eigen inwoners.

Nu maatregelen nemen

Verantwoordelijk wethouder Theo Kampschreur ziet de uitkomsten als bevestiging om speciale aandacht te besteden aan de kwetsbare positie van de eigen jongeren op de Westervoortse woningmarkt. ‘Willen wij voorkomen dat de jongeren die in Westervoort willen blijven wonen noodgedwongen hun toekomst buiten Westervoort gaan zoeken, terwijl ons eigen dorp de komende jaren steeds verder vergrijst, dan moeten we nu maatregelen nemen. Zo willen we in overleg met Vivare gaan kijken of we jongeren in de toewijzing van huurwoningen extra voorrechten zouden kunnen geven. Ook de mogelijkheid van realisatie van tijdelijke wooneenheden binnen leegstaand vastgoed in de eigen gemeenten kan een oplossing zijn. Verder willen we met de private aanbieders van huurwoningen in onze gemeente afspraken proberen te maken om bij toewijzing van vrijkomende huurwoningen meer voorrang te verlenen aan Westervoortse jongeren’.

Winnaar iPhone

Deze en andere maatregelen om het woonprobleem van Westervoortse jongeren aan te pakken zullen binnenkort aan de gemeenteraad worden voorgelegd in de nieuwe gemeentelijke Woonvisie. Wat de uitkomst daarvan ook moge zijn, voorlopig is de jonge Westervoorter Tim Roco nu al gelukkig met de acties van het gemeentebestuur. Als een van de deelnemers aan het woononderzoek mocht hij uit handen van wethouder Kampschreur de aan dit onderzoek verbonden prijs, een iPhone, in ontvangst nemen.

Op de foto reikt wethouder Theo Kampschreur de Iphone uit aan Tim Roco

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties