zondag, mei 19, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioEvenementenWormen en planten tellen op de boerderij

Wormen en planten tellen op de boerderij

Buitenwerkmiddag bij boerderij De Houberg in Herwen op vrijdag 17 mei

Op vrijdag 17 mei organiseert Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) een buitenwerkmiddag bij biologische boerderij De Houberg in Herwen. Samen met vrijwilligers gaan de boeren aan de slag in het landschap en wordt het leven op de boerderij in kaart gebracht. De werkdag begint met een rondleiding en kennismaking. Daarna gaan de vrijwilligers wormen in de bodem en ook planten tellen. De werkdag duurt van 13.00 tot 16.00 uur. Voor koffie en thee wordt gezorgd. Aanmelden voor de werkdag kan via slgelderland.nl.

Boerderij De Houberg is een natuurinclusieve boerderij in Herwen. Boer Arjan Bisschop en boerin Martine houden bijzondere dieren op landgoed De Houberg zoals Lakenvelder en Wagyu koeien, Mangalica varkens en scharrelkippen. De dieren leiden een natuurlijk leven: “De basis is voor ons de bodem. Een gezonde bodem zorgt voor gezonde planten. Gezonde planten zorgt voor gezonde dieren. Gezonde dieren resulteren in de beste kwaliteit voedsel met een hoge voedingswaarde”.

Landschapsonderhoud en monitoring
Het werk op en rond de boerderij is nooit af, daarom zijn extra handjes welkom. In het landschap kunnen vrijwilligers allerlei activiteiten oppakken zoals een takkenril maken, fruitbomen snoeien en waterlot verwijderen, bessen en frambozen snoeien in de herfst, hooiruiters bouwen, nestkasten plaatsen, poelen onderhouden en extra landschapselementen aanleggen. Ook typische boerderijklusjes kunnen worden gedaan zoals afrastering nalopen.
Omdat Arjan en Martine zoveel mogelijk biodiversiteit op en rond hun boerderij willen, zijn ze ook geïnteresseerd wat er zoal op hun terrein voorkomt. Daarom kunnen vrijwilligers ook helpen met de monitoring ofwel het tellen van het leven op de boerderij zoals wormen, vlinders, libellen, vogels en planten.

Buitenwerkdagen voor bewoners in de omgeving van Zevenaar

Dit is één van de buitenwerkdagen waarvoor Arjan en Martine bewoners in de omgeving van Zevenaar uitnodigt. Het worden gezellige dagen waar iedereen elkaar leert kennen én wat leert over landbouw, landschap en natuur. Het doel is uiteindelijk om een groepje vrijwilligers bij elkaar te krijgen dat eens in de zoveel tijd mee wil komen helpen bij het onderhoud van het landschap op de boerderij.

Aanmelden

Aanmelden voor de werkdag kan via de website van SLG: slgelderland.nl/projecten/boerderijwerkgroep-de-houberg

Dit is een activiteit van het Platform Natuurinclusieve Landbouw Gelderland en wordt mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties