zaterdag, april 13, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenWow: een wereldact op je eigen basisschool!

Wow: een wereldact op je eigen basisschool!

In de tweede en derde week van januari is Eric Vloeimans te gast op drie Doesburgse basisscholen. De wereldberoemde jazztrompettist speelt dan samen met cellist Jörg Brinkmann en slagwerker Dirk-Peter Kölsch muziek die hij componeerde voor de natuurdocumentaire ‘Wild Port of Europe’ van regisseur Willem Berents. Het scholenproject is bedoeld om kinderen te laten ervaren hoe muziek een verhaal kan vertellen en versterken.

Trompettist Eric Vloeimans is een verklaard voorstander van muziekonderwijs op jonge leeftijd. Al in 2016 liet hij zich voor Omroep Brabant kritisch uit over bezuinigingen voor muziekscholen. In de tv-uitzending ‘Muziekschool in mineur’ van het BNNVARA tv-programma Zembla veegde hij in 2021 de vloer aan met het beleid met betrekking tot muziekscholen. Vloeimans is in zijn woonplaats Doesburg actief betrokken bij lokale muzikale initiatieven en podia.

Vragen en antwoorden

In de serie van drie optredens in het scholenproject kregen de leerlingen van de Anne Frank Montessorischool op vrijdag 13 januari als eersten een korte film te zien over hun beroemde stadgenoot. Ze mochten vragen stellen die na afloop door Vloeimans en zijn bandleden werden beantwoord. Op vrijdag 20 januari start om 10.30 uur het optreden op basisschool De Wetelaar. De leerlingen van basisschool De Horizon zijn diezelfde vrijdag om 13.00 uur te gast op het professionele Podium Doesburg.

Unieke positie

Dit muzikale project is ontwikkeld en georganiseerd door filmmaker en projectleider Helmie Stil en wordt gefinancierd door Gestichten Doesburg. In navolging van de deelname van Doesburg aan de Nationale Kindermuziekweek toont het project de unieke positie van Doesburg op het gebied van cultuur- en kunstprojecten voor basisscholen.

 

Afbeelding: foto Peter Bakker | Apart Fotografie

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties