zondag, juli 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioZevenaar in gesprek met inwoners over opvang asielzoekers

Zevenaar in gesprek met inwoners over opvang asielzoekers

De gemeente Zevenaar gaat naar verwachting binnen enkele weken in gesprek met inwoners en organisaties over de mogelijke komst van een Gezamenlijke Vreemdelingenlocatie (GVL) in Zevenaar. Dat maakte de gemeente vandaag bekend.

De gemeente Zevenaar wil met de beoogde GVL een bijdrage leveren aan een humane en goed functionerende opvang van asielzoekers in Nederland; vanuit menselijk oogpunt en vanuit het nemen van maatschappelijke verantwoordelijkheid voor een deel van de nationale oplossing.

Eind vorig jaar is er een onderzoek geweest van de overheidsdiensten COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers), IND (Immigratie- en Naturalisatiedienst) en DT&V (Dienst Terugkeer en Vertrek) met als insteek de opvang van vluchtelingen. Op basis daarvan is het college van de gemeente Zevenaar positief over de mogelijke komst van een GVL. De gemeenteraad neemt pas een besluit, nadat de raad in gesprek is geweest met de Zevenaarse inwoners.

De komende tijd wordt steeds duidelijker wat dat concreet gaat betekenen en wat er nodig is om de eventuele GVL zo positief mogelijk te laten zijn voor alle betrokkenen binnen en buiten gemeente Zevenaar. Omdat zorgvuldigheid daarbij voor de gemeente boven snelheid gaat, neemt dat traject langere tijd in beslag, zo schrijft de gemeente Zevenaar in een verklaring.

“Het gemeentebestuur hecht veel waarde aan de meningen en beelden die er in Zevenaar leven over de mogelijke komst van een dergelijke voorziening. Hiervoor worden bijeenkomsten georganiseerd, waarbij de gemeente graag in gesprek gaat met haar inwoners. Het is de bedoeling dat de ‘opbrengst’ van deze bijeenkomsten gebruikt wordt voor de discussie en besluitvorming in de gemeenteraad over het al dan niet realiseren van een GVL in Zevenaar. Over deze avonden volgt op korte termijn nadere informatie.”

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties