donderdag, juli 18, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioZevenaar realiseert gemeentehuis ruim binnen budget

Zevenaar realiseert gemeentehuis ruim binnen budget

Het college van Zevenaar kijkt trots terug op de bouwperiode van het nieuwe gemeentehuis. Mede door goede budgetcontrole tijdens het bouwproces is de bouw ruim binnen de gereserveerde financiële kaders gebleven. Hiermee is er een restbedrag van € 158.000,-. Naast budgetcontrole hebben ook de gehanteerde uitgangspunten ‘sober en doelmatig’ en een goede samenwerking met de aannemer bijgedragen aan deze meevaller.

Van het oorspronkelijk resterende bedrag van € 158.000,- wordt op dit moment nog zo’n € 90.000,- ingezet voor resterende werkzaamheden die buiten de oorspronkelijke scope van het project vallen. Het betreft hier onder andere het aankopen van kunst, de invulling van de gecreëerde patio en het herplaatsen van het carillon op een nog nader te bepalen locatie. Onder aan de streep bedraagt het uiteindelijke restantkrediet € 68.000,-. Dit zorgt uiteindelijk voor een kleine daling van de jaarlijkse afschrijvingskosten op het gemeentehuis.

In juni 2011 heeft de gemeenteraad van Zevenaar gekozen voor het BAT-terrein als locatie voor het nieuwe gemeentehuis van de gemeente. Destijds stelde de raad een budget van bijna € 20 miljoen hiervoor beschikbaar. Vanwege de economische crisis en de daardoor verslechterde financiële situatie is de investering naar beneden bijgesteld naar een totaalbedrag van € 13.925.000,-. Hierbij zijn de uitgangspunten ‘sober en doelmatig’ geformuleerd, wat wil zeggen dat met behulp van minimale investeringen een nieuw gemeentehuis gerealiseerd moest worden, waarbij inwoners goed ontvangen kunnen worden en waarbij effectief en efficiënt gewerkt wordt.

Eind september neemt de gemeenteraad een definitief besluit over het collegeadvies.

 

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties