maandag, april 22, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioCultuurZomeravond orgelserie van in de Doesburgse Grote- of Martinikerk

Zomeravond orgelserie van in de Doesburgse Grote- of Martinikerk

In de Doesburgse Grote- of Martinikerk begint donderdag 21 juli de zomeravond orgelserie van StiDoMu. Zsuzsa Elekes bijt het spits af, zij bespeelt het grote Walcker-orgel waarbij zij werken uitvoert van Franz Liszt, Gustav Merkel, Sigfrid Karg Elert en Max Reger.
Zsusza Elekes (*1955) is sinds 1989 regelmatig in de Doesburgse orgelserie te beluisteren.
Zij studeerde piano, orgel en klavecimbel aan het Bartòk Conservatorium en aan de Franz Liszt Academie in haar geboortestad Boedapest. Na haar studie cum laude te hebben afgesloten, maakte een stipendium van de Hongaarse staat het haar mogelijk in Leipzig bij de organist Hannes Kästner te studeren, toentertijd organist van de Thomas Kirche. Daarna nam zij nog deel aan meestercursussen bij o.a. Marie-Claire Alain, Jean Guillou, Michael Radelescu en Tuigi Tagliavini.
Al tijdens haar studie won zij de tweede prijs van het Internationaal Liszt Orgelconcours in Budapest (1978). In 1980 won zij de eerste prijs van het Internationaal Bach Concours te Leipzig. Tweemaal werd Zsuzsa Elekes onderscheiden door het Liszt Gesellschaft voor haar opnamen met orgelwerken van Franz Liszt, terwijl haar in 1994 de Liszt-prijs van het Hongaarse Ministerie van Cultuur ten deel viel. In 1994 maakte zij een CD op het Monumentaal Walcker-orgel, die in Europa een goed onthaal kreeg evenals de onlangs verschenen CD met werken van Hongaarse componisten eveneens gespeeld op het Doesburgse orgel.

Donderdagavond 21 juli in de Grote- of Martinikerk te Doesburg om 20.00 uur.
Toegang € 10,00, voor 65+ € 9,00 en voor donateurs van StiDoMu € 8,00.
Kaarten aan de kassa, kerk open vanaf 19.30 uur
Het concert duurt ongeveer een uur.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties