3 Oever Festival van 15 tot en met 17 september

75 Views

Het Programma

Van 15 t/m 17 september wordt De Gelderse Poort voor de tweede keer omgetoverd tot het decor van het 3 Oever Festival. Drie dagen lang muziek, theater, verhalen, eten & drinken, dans en exposities in het mooiste landschap van Nederland.

Ruim 250 artiesten en meer dan 30 beeldend kunstenaars nemen het publiek mee op een culturele ontdekkingstocht over meer dan 60 locaties op en rond 3 oevers. Dat is veel, heel veel, maar toch blijft het kleinschalig.

Het 3 Oever Festival biedt een afwisselend programma met onder meer ‘Jazz tussen de oevers’, een boottocht met vier jazzbands, waaronder Wild drums & organ; de speciale dansvoorstelling ‘Nemeton’ van SJI Parts in de Millingerwaard; een Steve Reich-tribute bij de Piramide aan de Waal, de Kade Korendag in Tolkamer en speciale familievoorstellingen van Circo Fiasco op verschillende plekken in het festivalterrein.
Vanaf eind deze week is het programma op de website beschikbaar. Dit wordt tot vlak voor het festival nog aangevuld.

Routes
Het 3 Oever Festival heeft een programma van beweging, steeds korte voorstellingen zodat het publiek van locatie naar locatie kan trekken, onderweg genietend van de omgeving.

Er zijn meerdere fietsroutes uitgezet, zoals op elke oever een Open Atelier Route, die via de 3 veerponten aan elkaar verbonden zijn. De Festivalroute is een soort snelweg die de 3 Pleisterplaatsen op de verschillende oevers aan elkaar verbindt.
Ook is er de 3 Veren Wandeltocht, met wandelroutes van 10,20, 30 en 40 kilometer.

Met behulp van de festivalkaart en de website www.3oeverfestival.nl kunnen de bezoekers hun eigen programma samenstellen.

De 3 Oever Open Atelier Route
In de Gelderse Poort zijn veel kunstenaars. Het gebied biedt inspiratie. Tijdens het 3 Oever Festival stellen veel van deze kunstenaars hun atelier open voor publiek. Anderen brengen hun kunstwerken naar aparte locaties om te laten zien. Van vrijdag tot en met zondag kan het publiek deze kunst tot leven wekken door er naar te kijken. In een aantal ateliers zal ook muziek te horen zijn.

Dit jaar wordt er een Open Atelier Waaier uitgebracht, voor het eerst een overzicht van kunstenaars, ateliers en expositieruimtes in de Gelderse Poort. Deze waaier zal gedurende het jaar beschikbaar zijn, zodat de kunst toegankelijk blijft. De waaier zal jaarlijks in september worden bijgewerkt.

Workshops
Cultuur is niet alleen om naar te kijken of luisteren, maar je moet het ook zelf kunnen doen. Daarom zijn er ook meerdere workshops. Zo gaat Annet Murre, samen met de bezoekers, Het langste gedicht Ooi(j)t schrijven bij De Schrijffabriek in Leuth.

Tickets
Een groot deel van het programma is vrij toegankelijk, soms wordt er ‘voor de pet’ gespeeld. Een aantal voorstellingen heeft wel een toegangsprijs. Tickets hiervoor kunnen via de website worden gereserveerd. Het is ook mogelijk een online passé-partout te bestellen.

Kinderprogramma
Ook aan de kinderen is gedacht. In Kekerdom en op de Europakade in Tolkamer organiseren we een cultureel kinderprogramma. De kinderen zullen zelf kunst gaan maken en ook kunnen luisteren.

Meer informatie: Stefan Posthuma (festivalorganisator) stefan@3oeverfestival.nl Tel.: 06 – 543 444 99
www.3oeverfestival.nl

Op de foto: Nemeton SJI Parts.
Foto: Barbara Beekman

 

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter
Nemeton-SJI-Parts---Foto-Barbara-Beekman-web

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).