Bewoners en buurt beoordelen ontwerpen voor nieuwbouwplannen

38 Views

Plavei vroeg drie marktpartijen met een voorstel te komen voor nieuwbouwplannen in Braamt aan de Graaf Hendrikstraat en Grote Nekkum in ’s-Heerenberg. Op donderdag 7 september presenteerden Optimum Plus, KlaassenGroep en Veluwezoom Verkerk Bouw B.V. de plannen in Ruimzicht in Zeddam. Bewoners, buurt en geïnteresseerden waren uitgenodigd om te laten weten wat zij van de ontwerpen vonden.

 

Input helpt om een goede keus te maken

De avond is onderdeel van een totaal selectietraject waarbij een selectiecommissie, bestaande uit een afvaardiging van bewoners en dorpsraad en medewerkers van Plavei, de plannen beoordeelt en de uiteindelijke keus voorlegt aan de directeur-bestuurder van Plavei. Criteria waar de selectiecommissie de plannen op moet beoordelen zijn duurzaamheid, gebruiksvriendelijkheid en beeldkwaliteit van de woningen, de proceskwaliteit en uiteraard de totale investeringskosten, inclusief de kosten voor het onderhoud. Er was veel belangstelling voor beide projecten. De meningen van de bewoners, buurt en geïnteresseerden leveren input voor de onderdelen gebruiksvriendelijkheid en beeldkwaliteit en helpen de selectiecommissie om een goede keus te maken. Plavei verwacht in november een besluit te kunnen nemen.

 

Uitvoering plannen in 2018
Aan de Grote Nekkum maken 4 verouderde seniorenwoningen plaats voor 4 Nul-op-de-meter levensloopbestendige woningen en aan de Graaf Hendrikstraat in Braamt komen op de plek waar nu nog 10 huurwoningen staan in totaal 4 eengezinswoningen en 12 levensloopbestendige woningen. Ook allemaal Nul-op-de-meter. De corporatie verwacht dat de plannen in het voorjaar van 2018 uitgevoerd kunnen worden. Maar, eerst zijn de werkzaamheden gericht op het maken van een goede keus en het zorgen voor een prettige (tijdelijke) huisvesting van de bewoners.

Einde bericht

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter
Foto_inloop 7 september

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).