Historische dramafilm Lucky Star in Martinikerk Doesburg

5 Views

Donderdagavond 7 september vindt in de serie zomeravond orgelconcerten van StiDoMu in de Grote of Martinikerk te Doesburg de vertoning van de Amerikaanse dramafilm Lucky Star plaats. Deze stomme film uit 1929 staat onder regie van Frank Borzage.

De film wordt begeleid op het grote Walcker-orgel door Gijs van Schoonhoven die ook in voorgaande jaren stomme films voorzag van een passende muzikale omlijsting uitgevoerd op dit orgel.

Gijs van Schoonhoven (*1953) studeerde orgel, kerkmuziek en muziektheorie aan het Arnhems Stedelijk Conservatorium. Docenten waren onder meer Bert Matter en Wim Kloppenburg. Hij is stadsorganist van Enschede en als docent orgel en kerkmuziek verbonden aan het ArtEZ-Conservatorium te Enschede. Daarnaast is Gijs kerkmusicus van het Medisch Spectrum Twente.

In de loop der jaren heeft hij zijn medewerking verleend aan verschillende CD’s, radio- en televisieopnamen. Verder heeft hij een levendige concertpraktijk. Hij heeft meegewerkt aan de totstandkoming van diverse bundels met koraalvoorspelen bij het Liedboek voor de Kerken.

Hij geeft workshops aan de conservatoria te Riga, Weimar, Sofia, Birmingham, Wroclaw en Lodz. Gijs heeft zich gespecialiseerd in het improviserend begeleiden van geluidloze films uit het begin van de 20e eeuw.

 

Donderdagavond 7 september in de Grote of Martinikerk te Doesburg om 20.00 uur.

Vóór en na het concert is er gelegenheid een kopje koffie of thee te drinken en na te praten met de organist.

Toegang € 10,00 en voor donateurs van StiDoMu € 8,00.

Foto: Gijs van Schoonhoven

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).