Tom Vos nieuwe koning van schutterij Onderling Genoegen uit Duiven

369 Views

Tom Vos is de nieuwe schutterskoning van Schutterij Onderling Genoegen uit Duiven. Onder een stralende zon en ruime publieke belangstelling schoot hij met het 78e schot de restanten van de houten vogel aan flarden, en werd daarmee de opvolger van Walter Kersten. Tom koos zijn vriendin Charlaine Schoot tot zijn koningin. Met Tom (30) en Charlaine (20) heeft Onderling Genoegen het jongste koningspaar sinds jaren.

Dit jaar was een bijzondere versie van het koningsschieten. De andere kandidaat voor het koningschap voor Onderling Genoegen was Theo Vos, de vader van Tom. Voor zover uit de analen van de schutterij kon worden achterhaald, schoten niet eerder in de 121-jarige geschiedenis van de schutterij vader en zoon om deze prestigieuze titel. Theo Vos was in 2004 al koning van de schutterij. Zowel Tom als Theo Vos zijn lid van het elitecorps Lee Enfields

Hoewel er 2 kandidaten waren, was de strijd ongemeen spannend. Na ruim een uur schieten was er nog maar een flard van de houten vogel over. Tom hield in de slotstrijd zijn zenuwen het best in bedwang: zijn laatste schoten waren steeds raak waarna na het 78e schot de vogel in zijn geheel geveld was en hij de nieuwe schutterskoning is van Onderling Genoegen.

Het schuttersfeest van Onderling Genoegen begon afgelopen zaterdag met het jeugdkoningschieten. Nadat de oude jeugdkoning Maarten Bodde was opgehaald bij verzorgingshuis Liemerije, locatie Droostaete, werd de 12-jarige Bram Beumer met het 25e schot de opvolger van Maarten Bodde, de eerste jeugdkoning in de geschiedenis van de schutterij. Aan het jeugdkoningschieten deden 7 kandidaten mee. De laatste ceremoniële handeling van Maarten was het omhangen van een heuse jeugdkoningsketting, beschikbaar gesteld door de sponsoren Present Art, IMC PRO en de OGTenT.

Resultaten prijsschieten:

1e prijs, de kop van de vogel: Jeroen Vos (broer van koning Tom Vos)

2e prijs, de staart van de vogel: Rob Verhaaf

3e prijs, de rechtervleugel: Wilco van Brandenburg

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter
Koningspaar en het Lee Enfields Korps

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).