Zomeravond orgelconcert in Grote- of Martini kerk in Doesburg

9 Views

Donderdag 3 augustus a.s. bespeelt Kirstin Gramlich de drie orgels in de Grote- of Martini kerk in Doesburg. Op het grote Walcker-orgel voert zij werken uit van César Franck, Max Reger, Jehan Alain en een improvisatie van haarzelf. Op het Freytag-kabinetorgel laat zij composities horen van Jan Pieterszoon Sweelinck en van Domenico Scarlatti. Voor de ‘Vijf versetten op een avondhymne’ (‘Aleer het licht ten avond gaat’) van Daan Manneke kiest zij het Flentrop-orgel.

Het concert vindt plaats in het kader van de serie zomeravond orgelconcerten van StiDoMu.
Kirstin Gramlich studeerde Kirchenmusik aan de Hochschule für Musik Keulen. In 2001 kwam zij naar Nederland voor een Masteropleiding Orgel aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Deze studie rondde zij in 2004 af met lof van de jury. Sindsdien heeft zij een internationale concertpraktijk opgebouwd. Kirstin Gramlich studeerde ook koordirectie aan het Conservatorium van Amsterdam, bij Jos Vermunt en Jos van Veldhoven.
Zij werd in september 2013 benoemd als cantor-organist van de Grote- of Lebuïnus kerk in Deventer. De muziek van Jan Pieterszoon Sweelinck, Joh. Seb. Bach, Max Reger en hedendaagse muziek nemen op dit moment een prominente plek in haar werkzaamheden en belangstelling in.
Sinds haar aantreden als cantor-organist aan de Lebuinus kerk zet Kirstin Gramlich zich in om het orgel en de orgelmuziek ook bij een jong publiek bekend te maken. Samen met acteur Frank Groothof speelt ze de familievoorstelling “De Tovenaarsleerling”.
Daarnaast maakt Kirstin Gramlich deel uit van twee programmacommissies, de Zaterdagmiddagconcerten Deventer en de Lebuinusconcerten Deventer.

Donderdagavond 3 augustus in de Grote- of Martini kerk te Doesburg om 20.00 uur.
Toegang € 10,00 en voor donateurs van StiDoMu € 8,00, tot 18 jaar vrij toegang.
Het concert duurt ongeveer een uur.
Voor en na het concert is er gelegenheid voor een kopje koffie, thee of een glas wijn.

Foto: Pieter Leeflang

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter
persfoto

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).