zondag, mei 19, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioCultuurThe Sound of Midi-ators een Grensverleggend muzikaal avontuur

The Sound of Midi-ators een Grensverleggend muzikaal avontuur

Dirigent Robert Hootsen van het Liemers Jeugdorkest, componist Carlo Balemans en de gerenommeerde dj Tim van Werd, slaan de handen ineen voor een grensverleggend muzikaal avontuur. Op verschillende scholen hebben leerlingen aan de hand van software elektronische muziek gecomponeerd. Deze composities zijn bewerkt door Carlo Balemans die hierbij bladmuziek heeft geschreven voor het orkest. Op zaterdag 1 juni om 20.00 uur gaat het orkest tijdens een fantastisch concert in Het Musiater in Zevenaar live meespelen op de composities (lees tracks) van de leerlingen. De toegang is gratis, kaarten hiervoor zijn online te bestellen op https://liemerskunstwerk.nl/theater/midiators/

Concert zaterdag 1 juni
Onder de bezielende leiding van Robert Hootsen wordt Het Musiater op zaterdag 1 juni op zijn kop gezet en wordt de gecomponeerde muziek van de componisten Tim van Werd, Giulian Degen en Mats Jansen, Chris Overeem en Rabie Abu Rashed, Thije Boomkamp en Rohan Houben en Janinio Cathlin voor het eerst ten gehore gebracht in combinatie met de klanken van het live concert van het Liemers Jeugdorkest en het slagwerkensemble van de Leo-harmonie.

Doel van het project

Deze pilot gaat verder dan alleen het reproduceren van muziek; het moedigt jongeren aan om creatief te produceren en MIDI als een integraal onderdeel van het orkest te beschouwen. Het doel van dit project is niet om traditionele blaasmuziek en fysieke instrumenten te vervangen, maar om de mogelijkheden te verbreden en de artistieke horizon te verkennen. Door elektronische muziek te combineren met blaasmuziek, onderzoeken we welke nieuwe creatieve en artistieke mogelijkheden ontstaan voor amateurmuziekverenigingen, orkesten en de jeugd.

Dit baanbrekende initiatief belooft niet alleen de muziekscene in de Liemers te transformeren, maar ook de manier waarop jongeren betrokken raken bij en zich uiten door middel van muziek.

Wat is MIDI?

In een tijd waarin muziek en technologie hand in hand gaan, omarmen de jongeren van het Liemers jeugdorkest de opkomende muziektaal MIDI in dit innovatieve pilotproject. MIDI, een veelzijdige en snel evoluerende muziektaal, biedt jongeren de mogelijkheid om eenvoudig muziek uit te wisselen, te componeren en te experimenteren, allemaal met behulp van de devices die ze al dagelijks gebruiken. De kracht van MIDI ligt niet alleen in zijn veelzijdigheid, maar ook in zijn betaalbaarheid en efficiëntie.

Electronica wordt een sectie in het orkest
In 2030 is elektronica volledig geïntegreerd in de akoestische muziek. Veel jongeren componeren muziek via tools met hun computer en internet. Daarnaast zijn er jonge muzikanten die via muziekschool of verenigingen een instrument leren bespelen met de daarbij behorende notenschrift.
Dit unieke project biedt een platform voor deze jonge talenten, om de elektronische en akoestische wereld samen te brengen, elkaar te inspireren en gezamenlijk tot nieuwe muzikale hoogtepunten te komen.

The Sound of Midi-ators zaterdag 1 juni 20.00 uur
Warempelzaal, Het Musiater, Bommersheufsestraat 62 Zevenaar
Gratis kaarten zijn online te bestellen op
https://liemerskunstwerk.nl/theater/midiators/

Dit project is een pilot en wordt mogelijk gemaakt door Kunstwerk! en Musidesk Rijnbrink.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties