zondag, mei 19, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioCultuurLezing: De Kraan van Nederland

Lezing: De Kraan van Nederland

Een zegen voor de Liemers en de rest van ons land…
…dankzij een wakkere Pruisische koning

Weet jij hoe belangrijk de Liemers is voor de waterverdeling in Nederland? Tweeënhalve eeuw geleden ontstond hier namelijk de Kraan van Nederland. Met dank aan een wakkere Pruisische koning! Frederik de Grote zette zijn tijdgenoten zo onder druk dat in 1771 een waterverdrag tot stand kwam. Nog net op tijd om de Liemers en het westen van ons land voor de ondergang te behoeden. De afspraken uit dat verdrag zijn nog springlevend. De hedendaagse Kraan van Nederland vormt nog steeds de hoofdpijler van de hoogwaterveiligheid in ons land. Hoog tijd voor een lezing over dit boeiende onderwerp en wel op dinsdag 7 mei a.s.

Over de lezing
Ferdinand van Hemmen vertelt ons op dinsdag 7 mei alles over dit geweldige Liemerse verhaal. Ook geeft hij een doorkijkje naar de toekomst. Want het werk aan de Kraan is nooit af. Er volgen beslist nog meer aanpassingen in een tijd dat rivieren en klimaat ons en onze Europese buren meer en meer uitdagen. Misschien hebben we weer een soort Frederik de Grote nodig die ons ditmaal aanspoort om met nieuwe partners oplossingen te zoeken om duurzaam te kunnen leven in de Liemers en elders in de Nederlandse delta.

Week van Ons Water
Kunstwerk! Liemers Museum organiseert deze lezing in het kader van de nationale ‘Week van Ons Water’. Iedere deelnemer aan de lezing krijgt gratis het stripboek ‘De Kraan van Nederland’ mee naar huis, geschreven door Wieneke Olthof en geïllustreerd door Michiel Claessen. Dit geldt ook voor iedereen die tijdens de actieperiode (van zaterdag 27 april t/m zondag 12 mei) het Liemers Museum bezoekt (op = op).

Meld je aan!
Meld je snel aan voor deze boeiende lezing, want er is plek voor maximaal 30 personen.

Lezing: De Kraan van Nederland
Datum: dinsdag 7 mei
Tijd: 20.00 uur (inloop 19.30 uur)
Locatie: Bibliotheek Zevenaar, Turmac Cultuurfabriek
Kosten: 2,50 per persoon, Gratis voor museumkaarthouders/vrienden van het Liemers Museum
Aanmelden: https://liemerskunstwerk.nl/nieuws/de-kraan-van-nederland/

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties