dinsdag, april 30, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDuivenGemeente Duiven finishplaats in Olympia's Tour 2018

Gemeente Duiven finishplaats in Olympia’s Tour 2018

De komende editie van de Wielerwedstrijd Olympia’s Tour heeft een aankomst in Duiven. Op vrijdag 14 september is de gemeente Duiven de finishplaats van de etappe Nijverdal-Duiven. De rit gaat na de start in het Overijsselse Nijverdal in een rechte lijn naar regio De Liemers, waar een mooi parcours van circa vijftig kilometer is uitgezet voor de deelnemers. De deelnemende beloften (mannen onder 23 jaar) rijden vervolgens nog twee plaatselijke rondes van tien kilometer voordat de winnaar van deze vierde etappe bekend wordt.

De afgelopen jaren reden beroepsrenners als Fabio Jakobsen, Pascal Eenkhoorn, Kristoffer Halvorsen en Dylan van Baarle zich in de kijker van huidige profploegen met prestaties in deze tour. Wethouder Sjef van Groningen hoopt dat de winnaar van september later nog eens schittert in één van de voorjaarsklassiekers van de Tour de France. Op de korte termijn ziet hij het wielerevenement echter vooral als prachtig uithangbord. “De komst van Olympia’s Tour is een mooie gelegenheid om de schoonheid van De Liemers onder de aandacht te brengen en natuurlijk onze gemeente Duiven te promoten. Voor de inwoners is op deze vrijdagnamiddag genoeg te zien en te genieten op het Horecaplein.”

Koersdirecteur Thijs Rondhuis van Olympia’s Tour kijkt uit naar de vierde etappe van zijn wedstrijd. “Gelderland profileert zich al jaren als echte wielerprovincie, waar wielrenners met veel enthousiasme worden ontvangen. Niet voor niets is gemeente Duiven na gemeente West Maas en Waal, de tweede Gelderse gemeente die we met onze zesdaagse etappekoers aandoen. Met een rit die start vanuit Overijssel bereiken we bovendien ons doel om te zorgen voor een wedstrijd die ons land doorkruist.”

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties