dinsdag, april 23, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDoesburgActieplan geeft goede impuls aan armoedebeleid Doesburg

Actieplan geeft goede impuls aan armoedebeleid Doesburg

Het Actieplan Armoedebestrijding heeft in 2015 een goede impuls gegeven aan het armoedebeleid van de Gemeente Doesburg. Dit schrijft de wethouder Peter Bollen (sociaal domein) in de Stand van Zaken Armoedebeleid 2015 aan de gemeenteraad.

Ruim twintig Doesburgse samenwerkingspartners zijn in 2015 beter gaan samenwerken of hebben de krachten gebundeld in het Armoedepact Doesburg. Hiernaast zijn resultaatgerichte gelden verstrekt om armoede tegen te gaan in Doesburg, onder andere aan Stichting Leergeld, de Voedselbank en het Jeugdsportfonds. Ook is geïnvesteerd in preventie en het eerder signaleren van armoede door het opzetten van goed werkende cliëntenparticipatie. Bovendien is in 2015 een start gemaakt met de instelling van een noodfonds.

Focus lag in 2015 met name op de bestrijding van armoede bij kinderen. Ook chronisch zieken en ouderen hadden prioriteit, met name via de Wmo-voorzieningen die er eveneens voor deze groepen zijn. De Gemeente Doesburg wil met betrokken partijen een goed vangnet ontwikkelen voor mensen die in armoede leven in de stad. Vergroting van participatie in de samenleving helpt daarbij, door mensen te helpen deel te nemen aan maatschappelijke activiteiten en ze zoveel mogelijk financieel fit (schuldenvrij en boven de armoedegrens) te houden of te maken.

Medio 2015 is het Actieplan Armoedebestrijding op verzoek van de gemeenteraad opgesteld, nadat het beleidsplan Armoedebestrijding was goedgekeurd. De middelen die voor armoedebestrijding beschikbaar waren, zijn namelijk in 2014 niet geheel benut. In 2015 is dat wel gelukt, schrijft de wethouder in zijn brief aan de gemeenteraad.

Foto Peter Bollen is van PvdA Doesburg

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties