maandag, maart 4, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenAfscheid van 14 leden van de gemeenteraad

Afscheid van 14 leden van de gemeenteraad

Op 24 maart 2022 is er een raadsvergadering geweest. Deze raadsvergadering stond in het teken van het afscheid van de zittende gemeenteraad. De gemeenteraad van de gemeente Duiven telt 21 leden. Het grootste deel van de raadsleden komt niet meer terug in de gemeenteraad na de verkiezingen van vorige week.
Er is op 24 maart vooral stil gestaan bij de 14 raadsleden die niet terugkomen in de gemeenteraad. Burgemeester Huub Hieltjes heeft warme woorden uitgesproken en heeft de gemeenteraad bedankt voor al het werk dat ze heeft verricht.

Ook is er stilgestaan bij het overlijden van twee raadsleden: Hetty Vermeer op 18 maart 2021 en Anton Reebergen op 23 juli 2021.

Koninklijke onderscheiding Henk Albers

Ook heeft de heer Henk Albers uit handen van burgemeester Huub Hieltjes een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De heer Albers is vier aaneengesloten raadsperiodes raadslid geweest voor de gemeente Duiven. Zijn loopbaan als raadslid begon in 2006 als fractievoorzitter van de fractie CDA. Medio 2020 heeft hij het voorzittersstokje overgedragen, maar bleef hij actief raadslid. Hij was vicevoorzitter van de werkgroep raad in de samenleving. Hij was ook lid van de werkgeverscommissie, de commissie die optreedt als werkgever van de griffier.

Hij was jarenlang actief als specialist en leidinggevende op het gebied van personeelszaken. Ook was hij jarenlang betrokken bij het Nationaal Overlegorgaan Sociale Werkvoorziening (NOSW). De heer Albers is nu zelfstandig ondernemer en interim HR-adviseur.

Infographic; De raadsvoorzitter heeft aan de hand van een infographic een terugblik gegeven op de raadsperiode van 2018 – 2022. De gemeenteraad heeft belangrijke knopen doorgehakt over sociale zaken en milieu. Veel aandacht is ook uitgegaan naar de fysieke leefomgeving zoals de afronding van het centrumplan, de energietransitie en woningbouw. Hoe verdelen we de ruimte? Waar gaan we woningen bouwen? Waar komt de plek voor grootschalige opwek van zon- en wind? Hoe vullen we de laatste fase van het centrumplan in? Tijdens de thema-avonden heeft de gemeenteraad samen met inwoners nagedacht over onderwerpen als het hondenbeleid, de huisvesting van arbeidsmigranten, vastgoed Eilandplein en het ontwikkelplan Plakse Weide.

Corona; Corona was ook voor het raadswerk een flinke uitdaging. Veel evenementen en contactmomenten met inwoners werden geannuleerd. Hoe houd je goed contact met inwoners in coronatijd? Ook werd er lange tijd digitaal vergaderd door de raadsleden. Hierbij was het een uitdaging om digitaal met elkaar in verbinding te blijven. De informele momenten werden hierbij wel gemist.

Wisselingen; De gemeenteraad kende veel personele wisselingen door het overlijden van twee raadsleden maar ook door het vertrek van John de Groot, Piet Dijkstra, Chris Baltjes en Barbara Nooijen. Ook zijn een aantal raadsleden uit hun fractie gestapt. Karin Bouwmeister, Piet Arends en Barbara Nooijen gingen ieder als zelfstandige fractie verder. Clemens Koning stapte over naar het CDA. Verder kreeg de raad een nieuwe griffier, Wouter Bosch, en een nieuwe raadsvoorzitter, Huub Hieltjes.

Namen vertrekkende leden:

Erik Hermsen – Lokaal Alternatief
Pieter van Nispen – Lokaal Alternatief
Jan Knol – Lokaal Alternatief
Piet Arends – Zetel Arends
Barbara Nooijen – Zetel Nooijen  (verhuisd op 16 maart)
Gerard Wassing – SP (Socialistische Partij)
Carlo Veraart – SP (Socialistische Partij)
Wilma Daams – SP (Socialistische Partij)
Clemens Koning – CDA
Henk Albers – CDA
Peter Koopmans – CDA
Erick Pol – D66 (tijdelijk vervanger van Hans Egtberts)
Sybrand Feenstra – GroenLinks (geïnstalleerd op 24 maart 2022)
Henk Nijland – VVD

 Tot slot is afscheid genomen van de fractieassistenten. Gerrit de Goeijen (fractie-assistent van D66) komt niet meer terug als fractie-assistent.

Foto; heer Albers en burgemeester Hieltjes

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties