vrijdag, juni 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioGemeente, woningcorporaties en huurdersorganisaties vinden elkaar

Gemeente, woningcorporaties en huurdersorganisaties vinden elkaar

Beter betaalbare huurwoningen voor huishoudens met een lager inkomen, meer aanbod van sociale huurwoningen, het op peil houden van de slaagkans van woningzoekenden en het verduurzamen van de huurvoorraad. Deze onderwerpen staan in 2017 centraal in de overeengekomen prestatieafspraken tussen de gemeente Zevenaar, Baston Wonen, Plavei en twee huurdersorganisaties.
De raad van Zevenaar heeft op 16 december 2015 de Woonvisie vastgesteld. Deze visie vormt de basis voor concrete prestatieafspraken die de gemeente Zevenaar, de woningcorporaties en de huurdersorganisaties nu met elkaar hebben gemaakt. Inmiddels zijn ook de benodigde handtekeningen gezet.

Samenwerken
De vijf partijen gaan hun samenwerking de komende jaren intensiveren. De gemeente, de woningcorporaties en de huurdersverenigingen zijn voor huurders in de gemeente Zevenaar de belangrijkste partijen en hebben als gezamenlijk streven dat het goed en betaalbaar wonen is in de gemeente Zevenaar. Iedere partij geeft binnen de eigen verantwoordelijkheden en mogelijkheden richting aan de prestatieafspraken.

Groeiproces
Het is de eerste keer dat de gemeente, de corporaties en de twee huurdersverenigingen (Participatieraad Baston Wonen en Huurderskoepel Montferland een samenwerkingsverband van Huurderbelangenvereniging De Schakel en huurdersvereniging Bergh.) in deze vorm prestatieafspraken opstellen. De partijen zien het maken van prestatieafspraken als groeiproces. De komende twee tot drie jaar worden de afspraken verder verfijnd.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties