dinsdag, juni 18, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenAmbassadeurs voor biodiversiteit in Westervoort en Zevenaar gezocht!!

Ambassadeurs voor biodiversiteit in Westervoort en Zevenaar gezocht!!

Het Praktijknetwerk Biodiversiteit voor Buitenlui is op zoek naar ambassadeurs. Inwoners van het buitengebied kunnen via dit praktijknetwerk kennis uitwisselen over het verhogen van biodiversiteit in eigen tuin. Het netwerk zoekt in elke gemeente een ambassadeur die zich inzet voor biodiversiteit en mee wil werken aan het oprichten van een lokaal netwerk. Voor dit netwerk zijn in dertig gemeenten in Gelderland al ambassadeurs. Zo hield ambassadeur Aart Stans uit Sinderen (gemeente oude IJsselstreek) een inspiratieochtend op zijn terrein waar veel lokale belangstelling voor was. Voor de regio Liemers is Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) nog op zoek naar ambassadeurs voor de gemeenten Westervoort en Zevenaar. Meld je aan als ambassadeur of deelnemer aan het lokale netwerk via slgelderland.nl.

Deelnemers aan het Praktijknetwerk Biodiversiteit voor Buitenlui zijn bewoners van het buitengebied met eigen grond die verdieping zoeken over biodiversiteit. Deze groep particulieren met iets meer dan een grote tuin – een paar hectare grond, maar geen agrarische bestemming – heeft veel potentie voor het verhogen van natuurwaarden. Deze erven vormen belangrijke stapstenen tussen bestaande natuurgebieden en zijn vaak de aantrekkelijke parels in het agrarisch landschap.

Profiel ambassadeur; Een ambassadeur heeft een divers terrein en heeft al ervaring opgedaan met natuurvriendelijk beheren. Een ambassadeur is een inwoner van het buitengebied die al langere tijd bezig is met het vergroten van de biodiversiteit. Iemand die successen kent, maar vooral ook in de praktijk heeft geleerd wat er niet werkt, want dat is vaak net zo leerzaam! De ambassadeur zet in zijn omgeving een lokaal netwerk op met ondersteuning van SLG.

Aanmelden; Vind je het leuk om anderen te inspireren, kennis uit te wisselen en je erf open te stellen? Schrijf je dan in als ambassadeur en lees meer over het project en de voorwaarden op slgelderland.nl/projecten/praktijknetwerk-biodiversiteit-voor-buitenlui

Voor meer informatie over het Praktijknetwerk kun je contact opnemen met Saskia Bemer van SLG, s.bemer@slgelderland.nl of 06-23387930.

Het Praktijknetwerk Biodiversiteit voor Buitenlui wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland.

Foto is gemaakt door SLG

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties