vrijdag, juni 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioAvond in Westervoort voor jongeren en organisaties in de jeugdzorg

Avond in Westervoort voor jongeren en organisaties in de jeugdzorg

Op donderdag 18 februari is er een bijeenkomst voor jongeren uit Westervoort en organisaties die werken of ervaring hebben met jeugdzorg. De bijeenkomst is van 19:30 uur tot 21:00 uur in Jongerencentrum Creon (De Rosmolen 27 in Westervoort) en is georganiseerd door Het JongerenNetwerk samen met de gemeente Westervoort en jongerencentrum Creon.

De aftrap wordt verzorgd door wethouder Arthur Boone. Doel van de bijeenkomst is jongeren en organisaties te informeren over het JongerenNetwerk, maar ook in contact te komen met jongeren die geïnteresseerd zijn om vrijwilliger/ buddy te worden bij het JongerenNetwerk.

Wat doet het JongerenNetwerk?

Het netwerk bestaat uit ongeveer 20 jongeren die zelf op verschillende manieren te maken hebben gehad met jeugdzorg. Door de vele ervaringen weten zij hoe ze de jongeren kunnen ondersteunen die voor het eerst te maken krijgen met jeugdzorg of hier al enige tijd mee te maken hebben. Wat is precies de bedoeling? Naast face-to-face contact met de vrijwilligers is het voor de jongeren ook mogelijk contact op te nemen met het JongerenNetwerk via een online platform. Zo kunnen jongeren informatie over jeugdzorgland, maar ook in contact komen met het JongerenNetwerk. Zo is er de mogelijkheid om anoniem te chatten met een helpdeskmedewerker en kan een jongere hulp krijgen van een buddy. Het JongerenNetwerk moet een ingang zijn, een plek waar jongeren makkelijk met hun jeugdzorgvraag terecht kunnen.

Meer informatie?

Voor meer informatie of vragen kan er contact worden gelegd met het JongerenNetwerk via projectjongerennetwerk@gmail.com of Ron Schoonwater (programmamanager sociaal domein van de gemeente Westervoort): ron.schoonwater@westervoort.nl of (026) 317 99 11.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties