donderdag, mei 23, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDuivenOntwikkeling van Seingraaf Duiven gaat dinsdag van start

Ontwikkeling van Seingraaf Duiven gaat dinsdag van start

Op dinsdag 16 februari wordt een concreet begin gemaakt met de ontwikkeling van Seingraaf, een nieuw bedrijventerrein van ruim 11 hectare met een zeer innovatief karakter. Hiervoor tekent burgemeester De Lange namens de gemeente om 12.00 uur een samenwerkingsovereenkomst met gebiedsontwikkelaar City Developer-S, die op dat moment ook de plannen verder toelicht.

Nog dit jaar wordt de eerste stap gezet: de realisatie van het ‘Groothandelshuis’. Een gebouw waar zo’n zes groothandelsbedrijven zich kunnen vestigen. Planning is dat het Groothandelshuis begin 2017 wordt opgeleverd.
Seingraaf bevindt zich direct naast bedrijventerrein Centerpoort-Nieuwgraaf. Hier hebben grote bedrijven als  IKEA, Makro en Mediamarkt zich inmiddels gevestigd. Het bedrijventerrein Seingraaf is op 23 november 2015 gelanceerd en moet de kroon worden op de ontwikkeling van het totale bedrijvengebied. Zo’n 4,5 miljoen bezoekers passeren jaarlijks het terrein, nu nog een groot weiland. In de ontwikkeling van het terrein is ‘slim’ het sleutelwoord.

Slim Seingraaf
De gemeente Duiven pakt dit project op met City Developer-S, een gebiedsontwikkelaar die zich met name richt op projecten die innovatief en vooruitstrevend van aard zijn. Nu al wordt er in de bouw van het Groothandelshuis rekening gehouden met randvoorwaarden die ‘slimme toepassingen’ mogelijk moeten maken. Toepassingen die bijdragen aan de beheersbaarheid en duurzaamheid van het gehele terrein, zo ook aan vooruitstrevende communicatiemogelijkheden.

Groen karakter
Seingraaf, dat haar groene karakter blijft behouden, krijgt een geïntegreerde infrastructuur. Het terrein heeft straks onder andere de beschikking over een integraal glasvezelnetwerk (binnen en buiten). Zelfs een decentrale afvalwaterzuivering behoort tot de serieuze mogelijkheden. De innovatieve infrastructuur maakt een aantal vooruitstrevende toepassingen mogelijk. Voorbeelden hiervan zijn geïntegreerde parkeersystemen, intelligente verlichting, een slimme laadinfrastructuur voor auto’s en diverse beveiligingssystemen (binnen en buiten). Allemaal elementen die een grote aantrekkingskracht hebben op innovatieve bedrijven en organisaties die ondernemen in de wereld van nu.  Met name voor bedrijven die hun diensten vooral online aanbieden (e-commerce) is Seingraaf een prachtige plek om zich te vestigen.

Kijk voor meer informatie over dit bedrijventerrein ook op www.seingraaf.nl

Foto: www.seingraaf.nl

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties