vrijdag, juni 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioLevenBehandeling GVL-dossier ‘on hold’

Behandeling GVL-dossier ‘on hold’

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zevenaar heeft dinsdag 12 april besloten om de behandeling van het dossier over de beoogde Gezamenlijke Vreemdelingen-locatie (GVL) onmiddellijk op te schorten. Dit is het directe gevolg van de bijeenkomst van de raadscommissie Samenleving op 5 april. Tijdens deze commissievergadering bleek dat een grote meerderheid van de raadsfracties eerst duidelijkheid wil over de kostenvergoeding door het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) rondom de GVL.

Voor de voorbereiding van het besluitvormingstraject over de mogelijke komst van een GVL in Zevenaar is een voorbereidingskrediet nodig van 265 duizend euro. Dit bedrag is onder andere nodig voor projectleiding, communicatie, ambtelijke, beleidsmatige en juridische ondersteuning. Over de vergoeding van deze kosten is nauw contact met het bestuur van de zogeheten ‘kleine keten’. Deze kleine keten bestaat uit het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en de Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V).

Totdat er duidelijkheid is over wie welke kosten vergoedt, zijn alle voorbereidende werkzaamheden met onmiddellijke ingang stopgezet. Volgens planning zou het raadsvoorstel voor het principebesluit over de mogelijke komst van een GVL behandeld worden in mei. De verwachting is nu dat, voor zowel het principebesluit als het definitieve besluit, de raadsvoorstellen na het zomerreces voorgelegd en behandeld worden.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties