Bezoek gemeentebestuur en brandweer Duiven aan Calafat

454 Views

Woensdagavond 4 mei vertrekken burgemeester De Lange en vijf brandweerlieden vanuit Duiven naar Calafat in Roemenë om een hulpverleningsvoertuig van de brandweer te brengen. De wagen wordt op zaterdag 7 mei overhandigd aan de gemeente Calafat tijdens “de dag van Calafat”. De afstand van Duiven naar Calafat is ongeveer 2000 kilometer en gaat via Duitsland, Oostenrijk, Hongarije en Roemenië.

Het hulpverleningsvoertuig is geschonken door het gemeentebestuur van Duiven voor de uitbreiding van de blusvoorziening in Calafat. Het hulpverleningsvoertuig is voorzien van een kraan en is extra rijk uitgerust met materiaal dat geschonken is door de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden. De brandweer in Duiven heeft 17 jaar lang gebruik gemaakt van deze brandweerwagen die is ingezet voor branden, calamiteiten, open dagen van de brandweer en bezoek van schoolklassen.

Stedenband

Duiven en Calafat onderhouden sinds 9 mei 2004 een relatie  als zustergemeenten. Voor deze stedenband worden over en weer inspanningen geleverd voor  een duurzame sociaaleconomische ontwikkeling in de eigen omgeving. Duiven heeft al eerder schenkingen en donaties gedaan aan de gemeente Calafat en diverse instellingen binnen Calafat. Ook nu worden weer veel extra spullen meegenomen voor o.a. crisisopvang. De brandweerwagen is al voorzien van het logo van de gemeente Calafat, aangebracht door de firma Sign Match te Duiven.

Foto: Rik de Lange

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!