Dubbelexpositie Arjan Janson en Marjo Wiltingh in Zevenaar

256 Views

Op zaterdag 24 juni opent een bijzondere expositie in Galeriedje aan de Markt 59 in Zevenaar. Arjan Janson presenteert zijn abstracte schilderijen en Marjo Wiltingh toont foto’s en beelden. Beiden laten zich inspireren door de natuur en spelen graag met verschillende materialen die op verrassende wijze gecombineerd worden. De kunstwerken vullen elkaar prachtig aan en zorgen voor een mooie uitgebalanceerde expositie.

Arjan Janson schildert zijn abstracte werken met verschillende materialen en noemt zijn werken beeltenissen:

“Het betekenis geven aan een schilderij, een gedicht, een muziekstuk is een wisselwerking tussen het werk en ons, de kijker, lezer, luisteraar. En dat houdt een zeker risico is: je kunt aangenaam verrast worden, maar ook gechoqueerd of boos. Ik houd van dat onbevooroordeelde, riskante kijken. Daarom heten mijn schilderijen allemaal Beeltenissen, in de hoop dat u er uw eigen, persoonlijke betekenis aan geeft”

Marjo Wiltingh geeft sinds 18 jaar les in beeldhouw-en bronstechnieken in haar atelier en bedrijf Zepplinn Zin in Vormgeving in Doornenburg. Veel voorkomende thema’s in haar werk zijn landschappen, stadjes, de polder, boten en paarden. Verlangen naar reizen, het ontmoeten, het Zijn is de emotie die in de werken besloten zit. Marjo wordt vooral geinspireerd door de mens, de natuur, de dood, het experiment en het zoeken naar mogelijkheden en onmogelijkheden.

2 Juli zal Ad Mertens ter gelegenheid van deze expositie enkele van zijn gedichten voorlezen met muzikale medewerking van Henk Verschuur. De voordracht begint om 16.30 en de toegang is gratis.

De expositie opent op 24 juni om 18.00 uur en loopt t/m 16 juli 2016.

Markt 59, Zevenaar (voormalig postkantoor)

www.facebook.com/galeriedje

 

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!