donderdag, mei 23, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDuivenBiljarttoernooi om Edwin Kemper Bokaal is populair

Biljarttoernooi om Edwin Kemper Bokaal is populair

Voor het achtste achtereenvolgende jaar wordt in Café de Tol in Duiven het biljarttoernooi om de Edwin Kemper Bokaal gehouden. Het toernooi is op vrijdagavond 19, zaterdag 20 en zondag 21 februari. Organisator en deelnemer Gerard Wanink heeft de bezetting rond.

Net als voorgaande jaren nemen acht biljarters uit de regio deel. Ze spelen allemaal minimaal hoofdklasse. De spelsoort is driebanden klein. Vorig jaar kwam het gemiddelde over het hele toernooi van alle deelnemers uit op 0,862 punt per beurt. Gerard Wanink: “Een niveau dat te vergelijken is met de hoofdklasse of topklasse bij het voetballen. Niet de echte top, maar wel mannen die allemaal heel behoorlijk kunnen biljarten.”

Edwin Kemper uit Duiven, de man naar wie het toernooi is vernoemd, was een biljartvriend van Gerard Wanink. Hij overleed in 2003 onverwacht, op jonge leeftijd (41) aan een herseninfarct. Gerard: “We hadden een leuk clubje destijds. Edwin was de fanatiekste van allemaal. Zijn overlijden was voor iedereen een enorme klap.

Met instemming van Yvonne, de weduwe van Edwin Kemper, organiseert Gerard Wanink sinds 2009 ter nagedachtenis het toernooi om de Edwin Kemper Bokaal. Alle deelnemers spelen om te winnen, maar gezelligheid is ook belangrijk.

Gerard Wanink: “Ieder jaar ververs ik het deelnemersveld met één of twee nieuwe spelers. Die zijn niet zo moeilijk te vinden. Bijna iedereen wil graag meedoen. Rudy Gerritsen uit Arnhem zegt er dit jaar zelfs een voorronde van het Nederlands kampioenschap voor af. Het Edwin Kemper-toernooi wil hij gewoon niet missen. Omdat het gezellig is en omdat de toernooiformule aanspreekt. Iedereen speelt een keer tegen elkaar en we spelen op twee tafels tegelijk.”

Volgens de organisator is onmogelijk te voorspellen wie gaat winnen. “Neem Ayhan Celik uit Doetinchem. Hij won vorig jaar, maar hij is ook al eens als laatste geëindigd. Zelf ben ik een keer tweede geworden, maar ook wel eens laatste. Het zit heel dicht bij elkaar.”

Naast Ayhan Celik, Rudy Gerritsen en Gerard Wanink, nemen dit jaar deel Roland Duis uit Zevenaar, Rob de la Motte uit Westervoort, René Splithof uit Doetinchem, Rudi Loef uit Herwen en Erik Eijckhoff uit Arnhem. De laatste twee zijn nieuw.

Het toernooi om de Edwin Kemper Bokaal begint vrijdag 19 februari om 18.00 uur. De prijsuitreiking door Yvonne Kemper is op zondag 21 februari aan het eind van de middag. Belangstellenden zijn welkom tijdens het toernooi in Café de Tol, de locatie waar Edwin Kemper vroeger biljartte.

Foto: v.l.n.r.: Rob de la Motte (deelnemer), Rudi Loef (deelnemer), Sakis Ouzounidis (zaaleigenaar) en Gerard Wanink (organisator en deelnemer).

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties