maandag, april 22, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeBlogger Gemma Tiedink-KoningBlog Gemma Tiedink-Koning | Vertrouwen

Blog Gemma Tiedink-Koning | Vertrouwen

Ook in De Liemers zwerven ze rond: boeken.

Ik geef het toe. Het behoefde een beetje sturing van mijn kant: ‘Goh, hier ligt, heel toevallig, een boek. Volgens de sticker die er op zit, mag je hem zomaar meenemen. En daarna leg je hem weer ergens neer, zodat iemand anders het kan lezen.’ en ‘Zullen we eens op kinderzwerfboek.nl kijken’.

Gelukt! Enthousiast startten de dochters met vriendinnen een kinderzwerfboekstation op school. ‘Fantastisch’, dacht ik vol vertrouwen, ‘mijn kinderen helemaal van de deeleconomie.’ Maar al snel volgden lijsten waarop bijgehouden moest worden wie, wanneer, welk boek voor hoe lang wilde lenen. Toen er geopperd werd boetes uit te gaan delen bij te laat terugbrengen, moest ik wel ingrijpen. ‘Vertrouw er nou gewoon op dat het goed komt, en wat maakt het uit als het boek niet terug komt, misschien maakt ze er wel iemand van een andere school blij mee.’ De boetes bleven uit, maar de lijsten hangen er nog.

We waren het alweer bijna vergeten, maar gisteren werd een grote doos met boeken afgeleverd. Gratis! ‘Hoe kan dat nu, zoveel gloednieuwe boeken zomaar gratis bezorgd?’, vroeg de oudste zich af. Na een klein college over PR, sponsoring en maatschappelijk betrokken ondernemen was het haar duidelijk. ‘Maar,’ kwam de middelste, duidelijk een dochter van een ondernemer, ’hoe weet je nu dat kinderen de boeken niet gaan verkopen en van het geld een telefoon kopen’.

‘Dat weet je niet’, hoorde ik mijzelf geirriteerd zeggen, ‘het is een kwestie van vertrouwen. Zonder vertrouwen gebeurt er niets.’ Tja, moeder, politica, pastoor, soms ligt het erg dicht bij elkaar.

OOK INTERESSANT?

2 REACTIES

  1. Wat leuk. op kinderboerderij Rosorum liggen sinds kort ook zwerfboeken. Nu maar hopen dat er veel gelezen gaat worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties