zondag, mei 19, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeBlogger Liek SteevenszBlog Liek Steevensz | Een traan van puur geluk

Blog Liek Steevensz | Een traan van puur geluk

(zittend op een bankje aan de Zevenaarse natuurplas De Breuly)

Het is mooi hier! Het is vrolijk hier! Een koor van vogeltjes. De een fluit nog vrolijker dan de ander. Alsof ze met elkaar aan het kletsen zijn. Diepgaande gesprekken aan het voeren zijn. Alsof de een de ander wil overtuigen van de schoonheid van de boom waarin zij zich verstopt heeft.

Mijn telefoon vergeten! BALEN! Getver, nou kan ik niet eens zien ‘hoe laat’ het is. Ik realiseer me dat zo’n mobiel dingetje verslavend is. Dat het handzame dingetje een verlengstuk van mezelf geworden is. Shocking! Dat is pas BALEN!

Het is mooi hier! Er heerst rust hier zonder dat het stil is. Er biggelt een traan over mijn wang. Van ontroering en ook van verdriet. Een traan van verwondering maar ook van heimwee naar kindzijn. Een blije maar ook onzekere traan. ‘Vertrouw op wat er is en laat los wat was’ lijken de vrolijke vogeltjes me toe te zingen. Ik adem in, ik adem uit. De frisse lentelucht vol met de geur van vers gemaaid gras. Ik kijk naar het water en zie de lichte rimpelingen naar me toe stromen. ‘Kalmpjes an’ lijken ze me te willen zeggen.

Ik voel onrust in mijn lichaam. Mijn benen willen verder. Lopen, lopen, lopen! Verder en sneller. ‘Wacht nog even, het is hier zo fijn’ hoor ik mijn hart zachtjes fluisteren. ‘Ik kan je niet bijhouden, loop toch niet zo snel! Laten we nog even genieten van dit moment’. Mijn ogen vallen toe en willen zich overgeven aan de moeheid van het geren, gedenk, getrek en gejaag.

Daar fladdert een vlinder. Recht op me af. Zittend op de dop van mijn pen laat ze zich meevoeren met de woorden op het papier.
De lucht is blauw. Lenteblauw. Zo blauw als alleen de lucht in de lente blauw kan zijn. Groen zijn de blaadjes. Lentegroen. Zo groen als alleen de blaadjes in de lente groen kunnen zijn.

Er biggelt een traan over mijn wang. Een lieve traan, een tevreden traan. Een traan van puur geluk . . .

Liek Steevensz komt uit Zevenaar en heeft een eigen praktijk voor ontspanningstherapie (Happy Body & Mind) waar ze, geïnspireerd door de vele mooie mensen die ze hier mag ontmoeten, schrijft over Alles & Geluk

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties