Blog Marieke Kruitwagen | Mooi met Kanker

394 Views

Mooi met Kanker

Do something wonderful,

People may imitate you

(Albert Schweitzer)

Een van de vrouwen die ik heb gefotografeerd voor Mooi met Kanker! wijst mij op het Fotoproject Borstkanker. Ter inspiratie. Ik open de link en zie mooie foto’s. Totdat een ander stemmetje in mijn hoofd zegt: dus wat ik doe bestaat al, ik ben niet uniek. Dat maakt me onzeker. Hoe kan ik trouw zijn aan mezelf en mij toch laten inspireren door deze mooie site en het bijbehorende boek? We hebben immers dezelfde missie; een fotoboek maken met integere en krachtige foto’s van vrouwen met borstkanker. Ik laat het bezinken. En kijk opnieuw. En zie wat ik toevoeg. Als vrouwelijke fotograaf kijk ik anders dan een mannelijke fotograaf. Vrouwen voelen zich anders bij mij, dan bij iemand anders. Ik maak geen standaard foto’s van vrouwen, ik laat ze zelf ontdekken en voelen welk gevoel zij willen vastleggen. En hoe ze dat beeld kunnen creëren. Bij het voorbespreken geef ik de aanzet en breng een proces op gang. Ik merk dat vrouwen zo ideeën en verlangens krijgen over hoe zij op de foto willen staan. Samen geven we dit vorm met behulp van een passende omgeving, accessoires en kleding. Als het dan lukt om dit alles te vertalen naar mooie foto’s, geeft dat aan beiden een heel voldaan gevoel.

Nu ik deze blog schrijf, komt hetzelfde gevoel naar boven. Stel dat mensen mij gaan imiteren? Maar ja, wat kan ik anders dan mij kwetsbaar opstellen en dit plaatsen. Walk your talk. En wat zou het mooi zijn als vrouwen met borstkanker steeds meer weten dat deze projecten er zijn. Dat ze zelf kunnen kiezen wie daarvoor het beste bij hen past. Waar zij happy van worden.

Mijn motto is nu, vertaal, imiteer en overtref. Geef er jouw eigen, unieke draai aan.

Marieke Kruitwagen woont in Duiven en fotografeert voor Mooi met Kanker!

Mooi met Kanker! Mooi met Kanker!
Marieke Kruitwagen

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!