vrijdag, juni 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeBlogger Ruby van den Bergh-CoenraadsBlog Ruby Van Den Bergh Coenraads | Ongemakkelijk

Blog Ruby Van Den Bergh Coenraads | Ongemakkelijk

Kent u dat? Ongemakkelijke situaties? Ik heb het vaak. Nu moet ik zeggen dat ik nogal veel nadenk (of pieker, zo u wilt) dus wellicht heb ik dit soort situaties wel vaker bij de hand dan gemiddeld. Geen idee. Ik zal een paar voorbeelden geven, en mocht u er wat van herkennen, laat het mij weten! Gedeelde smart… etc.

Ik zit op de fiets. Voor mij fietst iemand, en ik kom langzaam maar zeker dichterbij. De persoon voor me fietst nét een tandje langzamer dan ik. Wat moet ik doen? Inhalen? Dan moet ik mijn tempo blijvend versnellen en dus net buiten mijn comfortzone fietsen qua snelheid, want anders haalt die persoon mij weer in en dat is echt belachelijk natuurlijk. Of toch maar erachter blijven fietsen? Dan fiets ik net weer te langzaam qua comfortabel tempo. En dan ben ik een soort bumperklevende, stalkende fietser ineens. Ik hoop dan altijd maar heel erg dat diegene voor mij snel moet afslaan.

Nog eentje: Ik sta in de rij voor de kassa en er gaat iemand achter mij staan. Maar deze persoon staat nét te dicht achter me. Waarom doen mensen dat toch? Ga weg! Wat te doen? Stapje naar voren? Daar staat ook al iemand. Beetje gaan leunen dan? Getsie. Zeggen: ‘Pardon, u staat in mijn aura’?

Ik ben voor het eerst uitgenodigd op iemands verjaardag. Ik ken de jarige wel, maar nog niet zo lang. Wat doe ik bij binnenkomst? Hand geven? Of moet er al 3x gezoend worden? Of niet? Wanneer begin je daar eigenlijk mee? Is daar een regel voor? ‘Bij de –vul getal in- verjaardag zoent u de jarige 3x op de wangen. Alle verjaardagen daarvoor is een hand voldoende.’?

Ik ben in een café en bestel een kop thee. Daar komt de serveerster aan, met een doos vol theezakjes. Ha leuk, fijn een smaakje thee kiezen! Maar ze zet de doos niet neer, nee, ze houdt ‘m vast en wacht totdat ik een theezakje naar smaak gevonden heb. Die dozen zijn over het algemeen best zwaar, de serveerster heeft nog meer te doen, dus ik voel me gedwongen om snel te kiezen. Maar er zijn zoveel smaakjes, help! Snel! Kies iets!

Soms word ik best moe van mezelf. 😉

Ruby van Den Bergh-Coenraads

Ruby Van Den Bergh-Coenraads woont in Zevenaar met man, 2 kinderen en 3 katten. Ze helpt haar man achter de schermen met zijn bedrijf en blogt over haar dagelijks leven.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties