maandag, april 22, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDoesburgDoesburg verwelkomt Giro d’Italia in Gelderland

Doesburg verwelkomt Giro d’Italia in Gelderland

Met de spandoeken aan de IJsselbrug is al duidelijk dat Doesburg van de Giro d’Italia houdt. Ook is sinds afgelopen week iedere avond veertien dagen lang de toren van de Martinikerk in Doesburg roze aangelicht. Zaterdag 7 mei en zondag 8 mei 2016 staan in Doesburg in het teken van de Giro d’Italia, één van de mooiste wielerkoersen ter wereld. 

“Dit is alleen maar gelukt dankzij de goede hulp van Doesburgse en andere ondernemers”, vertelt verantwoordelijk wethouder Ellen Mulder. Zo heeft het bedrijf Hoornstra de aanlichting van de Martinikerk verzorgd en regelde Rijkswaterstaat Nederland-Oost de spandoeken op de IJsselbrug. Anderen verzorgen hapjes, drankjes, en speciale aanbiedingen in het Giro-weekend van 7 en 8 mei 2016. Doesburg is geen zogeheten “doorkomstgemeente”: de Giro d’ Italia rijdt pal langs de stad over de provinciale weg.

Dikke banden race

Zaterdag 7 mei organiseert Doesburg Beweegt de Sjors Dikke Banden Race. Kinderen tussen de 8 en 12 jaar mogen gratis meedoen. De wedstrijd start om 13.00 uur op de Voormarkt in Doesburg in aanwezigheid van burgemeester Loes van der Meijs. Inschrijven voor de Sjors Dikke Banden Race kan nog. Ga naar www.sjorssportief.nl en klik op de button van de Dikke Banden Race. Hier vind je extra informatie en kun je jezelf inschrijven. Per race worden de nummers 1, 2 en 3 gehuldigd.

Italiaans sfeerplein

Aansluitend op zondag 8 mei, ook Moederdag, is er op de Vischmarkt (Roggepleintje) in de binnenstad een Italiaans Sfeerplein georganiseerd door restaurant de Bonte Hond, restaurant de Liefde en Caldo e Freddo. Waag een poging tijdens het Holland-fiets-spel (bekend van televisie) en probeer een prijs in de wacht te slepen. Verder staat er een Italiaanse IJscokar, worden de moeders verwend en wordt er voor Italiaanse muziek, lekkernijen en sfeer gezorgd.

Verschillende Doesburgse ondernemers verzorgen speciale Giro d’ Italia aanbiedingen in het weekend van 7 & 8 mei. Meer informatie vindt u op de speciale pagina op Facebook (Of zoek op Giro d’Italia Doesburg 2016).

 

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties