zondag, mei 19, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioDachser Benelux blijft groeien

Dachser Benelux blijft groeien

Dachser zet zijn groei in de Benelux door. In 2015 noteerde de logistiek dienstverlener een omzetstijging van bijna 9 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

In 2015 genereerde Dachser in de Benelux een totale omzet van 216 miljoen euro, een groei van 8,5 procent ten opzichte van 2014. Ook het aantal zendingen en vervoerde tonnage stegen met respectievelijk 7,9 procent en 10,5 procent. Deze ontwikkeling is volgens Aat van der Meer, Managing Director van Dachser Benelux, het gevolg van meerdere factoren. “Doordat de economie verder aantrekt zien we naast een autonome groei ook een toename van nieuwe acquisities. We hebben de laatste jaren flink geïnvesteerd in personeel, IT-systemen, nieuwe gebouwen en in ons uitgebreide transportnetwerk. Processen worden steeds verbeterd en innovaties op alle niveaus binnen de onderneming doorgevoerd. Al deze ontwikkelingen en investeringen hebben bijgedragen aan dit mooie resultaat.”

Ontwikkelingen in Nederland

Ook in Nederland realiseerde Dachser positieve cijfers, de bruto-omzet steeg met 9,5 procent en ook het aantal zendingen en tonnage zijn in aantallen vooruitgegaan. Het wereldwijde netwerk van Dachser breidt zich steeds verder uit, de belangrijkste exportmarkt voor Nederland is nog steeds Duitsland, maar de handel naar andere gebieden stijgt ook behoorlijk. In 2015 heeft een nieuwe opzet van de logistiek bij Azkar in Spanje (overgenomen in 2013), geleid tot succesvolle resultaten voor de goederenstromen naar en vanuit Spanje en Portugal. In 2013 vond in de branche te Waddinxveen een uitbreiding van het warehouse met 5.000 vierkante meter plaats. Nadat Dachser in Zevenaar in 2012 een geheel nieuw pand betrokken had en de vraag naar magazijnopslag en contractlogistiek bleef stijgen, werd eind 2015 het voormalige pand weer in gebruik genomen. Hier werd geïnvesteerd in 3.000 vierkante meter warehouse. De komende jaren zal er in Zevenaar verder geïnvesteerd worden in zowel op- als omslagruimte. In Waddinxveen is reeds 17.000 m² warehouse in gebruik.

Interlocking

Sinds 2014 vallen de divisies lucht- en zeevracht (naast wegtransport) in de Benelux onder verantwoordelijkheid van Aat van der Meer. ‘’Er is steeds meer vraag naar een totaaloplossing, naar één partner voor alle logistieke processen. Door de verschillende divisies krachtig te bundelen, kunnen wij onze klanten wereldwijde logistieke oplossingen bieden, dit noemen we “Dachser Interlocking’’. We beheersen met Dachser Interlocking de drie belangrijkste disciplines van vervoer: te land, ter zee en in de lucht! De klant heeft daardoor bij ons te maken met slechts één contactpersoon die het gehele logistieke proces bewaakt. Een verregaande mate van digitalisering speelt daarbij een grote rol. Dan maakt het niet uit of het om een container naar China gaat of om een pallet naar Madrid.”

 

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties