zondag, mei 19, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeBlogger Tijn TiedinkBlog Tijn Tiedink: Nu wil iedereen naar de Achterhoek!

Blog Tijn Tiedink: Nu wil iedereen naar de Achterhoek!

Het begint een soap te worden, Montferland en de Achterhoek. Regio8, de regionale omroep voor Montferland, meldde dat dinsdag 25 maart negen raadsleden aan zouden schuiven bij de vergadering van de Achterhoek Raad in Ulft. Wat niet klopt omdat geografisch omdat Ulft, aangezien het dorp aan de west kant van de Oude-IJssel ligt, ook nog bij de Liemers hoort. Dit is volgens Wikipedia en het boek ‘Liemers Dialec in Westervoort’ zo. De omroep meldde dit, omdat er nu een extra gemeente bij komt, het puzzelen was om iedereen een plekje te geven. De theaterzaal waar de raad zit gevestigd was namelijk te klein. Na verschillende opties geprobeerd te hebben kwamen ze er niet uit. Dan was het te krap en toen waren de looproutes weer niet goed en daarbij kwam ook nog kijken dat iedereen elkaar wilde kunnen zien. Ze hebben het opgelost door een stukje tribune waar het publiek op kon zitten weg te halen. 

De omroep meldt ook dat Doesburg overweegt zich aan te sluiten bij de Achterhoek. Wat ik geen enkel probleem vind, aangezien Doesburg aan de verkeerde kan van de Oude-IJssel ligt. Als dat gebeurt, zal de hele publieke tribune weg moeten, een gevaarlijke verandering als je het mij vraagt. Dan kan niemand ze meer controleren, niemand weet wat ze met elkaar bespreken. Zo meteen bedenken ze Westervoort, Duiven en Zevenaar ook nog bij de Achterhoek te willen. 

Het zou wel een mooie samenwerking opleveren, de regionale omroepen zullen dan fuseren tot een grote. ‘RTV Achterhoek 8’ een fusie met RTV Connect, Regio 8 en 1 Achterhoek. En dan wordt de slogan: ‘RTV Achterhoek 8, een omroep voor heel de Achterhoek! Maar voor nu is het zaak voor RTV Connect om hun slogan aan te gaan passen. Deze is namelijk: RTV Connect, voor Arnhem, Renkum en de Liemers. Maar Regio 8 is voor Montferland en Montferland is de Liemers!

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties