donderdag, juli 18, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeBlogger Gemma Tiedink-KoningBlog Gemma Tiedink-Koning | BBQ

Blog Gemma Tiedink-Koning | BBQ

Slagers in De Liemers draaien overuren in deze tijd van het jaar. Zeker nu het ook nog eens zulk mooi weer is. (Buurt)verenigingen sluiten het seizoen er mee af, personeelsfeesten worden er mee opgeluisterd en spontane tuinbijeenkomsten kunnen niet zonder: de BBQ. Ook wij hebben er al een aantal achter de rug, we hebben er zelfs een aantal moeten laten lopen wegens dubbele BBQ-agenda’s.

Vaderdag staat bij ons al jaren in het teken van vleesverbranden, zoals mijn vader dat noemt. Vaderdag, onze trouwdag en de verjaardag van onze 2 jongste dochters vallen meestal in dezelfde week en dat is zo’n beetje de start van ons BBQ-seizoen. De vader, mijn ega, is wat je zegt een echte BBQ fetisjist. Voor vaderdag krijgt hij steevast een BBQ attribuut, dit jaar een Jamie Oliver schort, en op onze huwelijksdag kregen we zo’n beetje het hele weber-assortiment cadeau. Want vleesverbranden, in ons geval vaak ook visverbranden, vraagt natuurlijk wel om wat gadgets.

Net als in buitenspelen (zie mijn vorige blog), is hij in buitenkoken veel beter dan ik. Ik ben geen buiten koker. Ik ben niet eens echt een kok, meer een voedselbereider en dan binnen. Plichtsgetrouw bereid ik voedsel om mijn gezin van de benodigde voedingsstoffen te voorzien. Ik kook omdat het moet en buiten koken is gewoon niet erg praktisch. Fluitend bespeelt mijn man daarentegen het vuur en de rook van de BBQ om 40 gasten te laten smullen van vlees en vis.

Fluiten is sowieso zijn handelsmerk. Ik probeer de laatste tijd ook wat meer te fluiten tijdens het voedselbereiden, in stilte weliswaar, en dat lukt aardig. Ondertussen ben ik blij met onze Liemerse slagers die ambachtelijke worsten voor me bereiden: in de koekenpan en klaar. Misschien dat ik ze ooit nog eens op de BBQ bereid. Gezien ons assortiment, kan dat in ieder geval in stijl.

Gemma Tiedink-Koning

Gemma Koning

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties