maandag, juni 24, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDuivenBurgemeester Lichtenbergprijs voor Werner Willems

Burgemeester Lichtenbergprijs voor Werner Willems

Werner Willems uit Duiven heeft zaterdag 21 mei de Burgemeester Lichtenbergprijs 2016 ontvangen. Hij kreeg de prijs voor zijn inzet voor het AED-netwerk in de gemeente Duiven. Hij is de initiatiefnemer tot en drijvende kracht achter dit netwerk. De prijs is zaterdagochtend in het Duivense gemeentehuis overhandigd door de naamgever: oud-burgemeester Fons Lichtenberg. Het gaat om een oorkonde en een geldbedrag van 250 euro.

De afkorting AED staat voor Automatische Externe Defibrillator, een apparaat waarmee snel hulp kan worden verleend aan mensen die zijn getroffen door een plotselinge hartstilstand. Het AED-netwerk streeft naar een dekkend netwerk voor de hele gemeente. Momenteel zijn al 34 apparaten geplaatst, waarvan een deel de klok rond beschikbaar is. Het AED-netwerk organiseert ook cursussen, zodat er genoeg vrijwilligers zijn die de apparaten kunnen bedienen.

Werner Willems heeft een aantal jaren geleden het initiatief genomen voor de oprichting van het AED-netwerk in de gemeente Duiven. Hij is ook voorzitter van het bestuur. De stichting heeft inmiddels ruim tweehonderd vrijwilligers, van wie velen ook de cursus hebben gevolgd. Er wordt nog steeds gewerkt aan uitbreiding van het aantal AED-apparaten, onder andere door sponsoring, en het aantal vrijwilligers.

De Burgemeester Lichtenbergprijs is in 2000 ingesteld door de gemeenteraad bij het afscheid van Fons Lichtenberg als burgemeester van Duiven. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan een plaatselijke instelling, groep of persoon die zich bijzonder heeft onderscheiden op maatschappelijk, cultureel of sportief terrein. Vorig jaar ging de prijs naar Hans van Gestel van de scootmobielclub.

FOTOBIJSCHRIFT: V.l.n.r.: Werner Willems, zijn partner Daniëlle de Wit en Fons Lichtenberg.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties