De Leesweken van de Kinderjury zijn begonnen

38 Views

Woensdag 8 februari begonnen de Leesweken van de Kinderjury. Tijdens de Leesweken worden alle kinderen tussen de 6 en 12 jaar aangemoedigd om zoveel mogelijk te lezen. Samen bepalen zij wat het beste boek van 2022 was.

 

In de bibliotheken van Didam én ’s-Heerenberg kun je de boeken die dit jaar meedoen aan de Kinderjury makkelijk terugvinden; ze staan op aparte tafels én ze zijn te herkennen aan een Kinderjury-sticker. Speciale tiplijsten met 25 boeken voor kinderen van 6 t/m 9 jaar en 25 boeken voor kinderen van 10 t/m 12 jaar helpen de kinderen om leuke boeken te vinden.

 

Kinderen kiezen hun favoriete boek uit alle boeken die ze lezen. Als ze een stemformulier halen in Bibliotheek Montferland, dan krijgen ze een stempotlood én een tiplijst mee. Bij het inleveren van een ingevuld stemformulier mogen ze een cadeautje uitkiezen. Stemmen kan in de bibliotheek tot 20 april. Online stemmen kan in de Stemweken van 10 t/m 24 april via: www.kinderjury.nl Op woensdag 17 mei worden de winnaars bekend gemaakt.

 

Ellen Tiecken van Bibliotheek Montferland bezoekt in februari de groepen 4 en 7 van de Montferlandse scholen. Ze vertelt meer over de Kinderjury en leest voor uit haar top 3. Haar favorieten voor de Kinderjury 2023 zijn ‘Bravo voor Boefini’ (voor kinderen van 6 t/m 9 jaar) en ‘Mot en de metaalvissers’(voor kinderen van 10 t/m 12 jaar). Meer informatie: www.bibliotheekmontferland.nl/kinderjury

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!