De Roode Toren vertoont unieke bewegende beelden

14 Views

Koningin Juliana die de nieuwe brug opent. Het speelkwartier op de lagere school. Schepen die laden en lossen in de haven, of de legendarische stoomtram. Het zijn maar enkele voorbeelden van de onderwerpen die te zien zijn tijdens drie bijzondere filmvoorstellingen van Stad en Ambt Doesborgh. Historische bewegende beelden van Doesburgse gebeurtenissen die voor het merendeel stammen uit de periode tussen 1935 en 1955. De films zijn te zien bij Podium Doesburg op 13 oktober en 10 november.

We kennen allemaal de verhalen van onze ouders en grootouders, en in veel gevallen kennen we ook hun oude foto’s. Maar bewegend beeld? Dat is een heel ander verhaal. Wie heeft er ooit met eigen ogen gezien hoe de voormalige schipbrug werd uitgevaren? En hoe geloofwaardig is dat verhaal van opa over een auto die over de bevroren IJssel reed? Stad en Ambt Doesborgh heeft over dat soort onderwerpen ruim twee uur aan bijna vergeten en unieke beelden verzameld. Bewegend beeld van blikfabriek Verblifa, van de restauratie van De Waag. Sportende voormalige leden van Sportclub Doesburg en de Doesburgse Watersport Vereniging … en nog veel, heel veel meer!

De films worden vertoond bij Podium Doesburg op donderdag 13 oktober om 20.00 uur en op donderdag 10 november om 15.00 uur en om 20.00 uur. De zaal is 30 minuten voor aanvang geopend. Tickets kosten € 6,00 en zijn verkrijgbaar bij Streekmuseum De Roode Toren en op podiumdoesburg.nl.

Als u na de films de smaak te pakken hebt, breng dan een bezoek aan Streekmuseum De Roode Toren; ook dat wordt vast en zeker een feest der herkenning!

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!