vrijdag, juni 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeBlogger Ruby van den Bergh-CoenraadsBlog Ruby van den Bergh-Coenraads | De Schoolbioloog

Blog Ruby van den Bergh-Coenraads | De Schoolbioloog

‘De Schoolbioloog’
Aan mijn basisschooltijd bewaar ik mooie herinneringen. Niet alleen aan de klas en de fijne leerkracht die we hadden (hai meester Hennie Kleintjes! Wat fijn dat jij onze meester was vanaf groep 5 tot en met groep 8!) maar vooral aan de vele buitenschoolse activiteiten die we ondernamen. Op schoolreis naar ‘de blokhut’ in Velp, op excursie naar de inktfabriek, en uiteraard met zijn allen naar ‘De Schoolbioloog’. Tegenwoordig heet dat heel deftig Centrum voor Natuur en Milieueducatie, maar destijds was het nog ‘De Schoolbiologische Dienst’. Je kon erheen met je klas, maar ze organiseerden ook excursies (ik zal de slootjesexcursie nooit vergeten) en ze kwamen ook met leskisten op school langs. Niet alleen als leerling heb ik daar altijd enorm van genoten, maar toen ik later zelf leerkracht werd, vond ik het ook fantastisch om met hun leskisten en lesbrieven te werken.
Op de site van NME Liemers lees ik: “NME Liemers heeft als doel de kinderen bewust te maken van hun directe leefomgeving. Door de NME-activiteiten krijgen kinderen het besef dat het belangrijk is voorzichtig om te gaan met de natuur en het milieu.” Een doel waar ik me prima in kan vinden.
Afgelopen zaterdag 19 september vierde de NME alweer hun 40 jarig bestaan. Wat een fantastische mijlpaal! We besloten er met ons zoontje van 5 jaar heen te gaan en hij heeft enorm genoten. Wat een leuke activiteiten waren er: Er werden vogelhuisjes in elkaar getimmerd, broodjes gebakken, slootdiertjes bekeken, kabouters gezocht en dieren geknuffeld. Een aantal kinderen was niet weg te krijgen bij het uilenballen peuteren. Ons zoontje vond het popcorn maken fascinerend en we hebben hem moeten beloven dat we dat thuis ook gaan doen.
Ik hoop enorm dat NME Liemers er met gemak nog 40 jaar aan vast kan plakken! Hun lessen, excusries, dierenuitleen en vele andere activiteiten zijn echt de krenten in de pap.

Ruby van den Bergh-Coenraads

IMG_5773

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties