maandag, maart 4, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenDe Toetenburgers jeugdwagenbouw zoekt nieuwe leden

De Toetenburgers jeugdwagenbouw zoekt nieuwe leden

Het jeugdwagenbouw-team timmert al een paar jaar de mooiste praalwagens voor de Boemelparade in elkaar. Ieder jaar rond het eind van november beginnen we met bouwen. De begeleiders hebben de benodigde bouwmaterialen al aangeschaft. De kinderen bedenken hoe ze de wagen gaan bouwen. Er worden groepjes gevormd en iedere groep krijgt een persoonlijke begeleider. 1 Groepje begint met meten en zagen. Een ander groepje schroeft de balken aan elkaar. Weer een ander groepje gaat stoffen knippen. Alles onder toezicht van een begeleider. Veiligheid staat natuurlijk voorop!

Wekelijks rouleren de groepjes zodat iedereen ervaring op kan doen met alle taken.
In het begin moet er veel nagedacht en overlegd worden. Wat wordt de voorkant van de wagen? Waar gaan we tijdens de parade lopen? Hoe moet de muziekinstallatie geplaatst worden? Hoe zit het met gewichtsverdeling? Genoeg zaken om over na de denken!
Van november tot aan de carnaval bouwen we iedere zaterdag van 13:00 tot 15:00 uur.

Tijdens de kiekmiddag verzorgen de kids naast het bouwen, ook de gasten die komen kijken. Ze hebben thuis al veel voorbereid. Koekjes en cakejes zijn gebakken. Deze mogen ze verkopen en de opbrengt komt ten goede aan de jeugdwagenbouw.

De wagen moet voor de presentatieavond klaar zijn. Het hele team zal dan de praalwagen tentoonstellen aan de nieuwe prins en adjudant.

 Kom jij ons team versterken?

Nieuwe leden zijn altijd van harte welkom. Ben jij 8 jaar of ouder en lijkt het jou leuk en leerzaam om te komen bouwen? Stuur een mail naar jwb@toetenburgers.nl. Dan kom je eerst gezellig kijken en daarna hopelijk mee bouwen. 

Open dag

Zaterdag 26 november organiseren we een open dag. Graag nodigen wij iedereen uit om een kijkje te komen nemen. Locatie: Reisenakker 10 in Zevenaar (naast de voedselbank)
Tijd: 13:00 tot 15:00 uur

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties