Restaurant 1487; verrassend, smaakvol en toegankelijk voor iedereen

970 Views

Twee jonge horecavrienden met dezelfde ultieme wens: een eigen toprestaurant beginnen met toegankelijke gerechten voor iedereen. Half september werd die droom werkelijkheid voor chefkok Jarno Sanders en maître-sommelier Koen Kuipers. In hartje Zevenaar in een prachtig karakteristiek pand openden zij met hun jonge ambitieuze team Restaurant 1487. ‘Van een lekkere lunch tot een zevengangen-diner. Alles is hier mogelijk.’

Acht weken zijn ze inmiddels geopend en de reacties van de gasten zijn heel positief. ‘Sommige gasten zijn al voor een tweede keer hier geweest. Echt geweldig. We bieden een heerlijke lunch of een compleet avondje uit, een bijzondere beleving in een ongedwongen sfeer’, vertelt Jarno. ‘Hoe je dat wilt, kies je zelf. Alleen een hoofdgerecht is mogelijk, maar we gaan ook graag de uitdaging aan om vanuit onze open keuken een bijzonder zesgangen-diner voor je samen te stellen met als afsluiting een keuze van onze mooie kaaswagen. Ik houd ervan om met bekende producten te werken en daar net even een andere draai aan te geven. Het is leuk om onze gasten daarmee te verrassen’, klinkt het veelbelovend.

Restaurant 1487 – een verwijzing naar het jaar waarin Zevenaar stadsrechten kreeg – biedt zijn gasten naast een verrassende menukaart ook een uitgebreide wijnkaart en een wijnarrangement passend bij de gerechten. ‘We bieden ook alcoholvrije drankjes en sappen afgestemd op het menu. En om de paar weken wisselen we een aantal gerechten van de kaart. Zo blijven we onze gasten prikkelen om iets nieuws uit te proberen’, legt Koen uit.

Klassieke gerechten met een moderne twist vatten de twee uitbaters hun menukaart samen, oftewel fine dining. ‘Daar ligt ons hart. We willen er zijn voor iedereen en al onze gasten onze eigen beste gastronomische ervaring meegeven. Als je bij ons komt eten, ben je echt een avond uit in een informele sfeer. De muziek gaat aan het eind van de avond iets harder en de lichten worden gedimd. Een bijzondere totaalbeleving.’

Zo’n tien jaar geleden ontmoetten Jarno en Koen elkaar als leerling bij restaurant ’t Olde Schop in Giesbeek. De twee jongens raakten bevriend, deden allebei ervaring op in uiteenlopende horecazaken en hadden een droom om samen ooit een restaurant te beginnen. Dat hen dat nu al op 25-jarige leeftijd gelukt is, zien ze als een geweldige kans. ‘We zijn weliswaar jong, maar misschien juist daarom wel enorm gedreven om samen iets moois neer te zetten. Bovendien doen we het niet alleen, maar kunnen we rekenen op een geweldig team van medewerkers met dezelfde ambitie.’

www.restaurant1487.nl   

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!