maandag, maart 4, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioDeltahuis Westervoort officieel geopend

Deltahuis Westervoort officieel geopend

Vrijdag 8 juli 2016 wordt het Deltahuis in Westervoort officieel geopend door wethouder Hans Sluiter. Op deze avond gaat de raad een bezoek brengen in het voormalige schoolgebouw aan de Uitterweert.

Zaterdag 9 juli is er van 12.00 tot 14.00 uur een open dag. Ben je geïnteresseerd in de werkwijze van het Deltahuis? Woon je in de buurt of ben je werkgever en wil je weten wat het Deltahuis voor jou kan betekenen? Iedereen is welkom een kijkje te nemen in het Deltahuis!

 

Wat is het Deltahuis eigenlijk?

Westervoort heeft inwoners die al lange tijd op zoek zijn naar een passende baan op de arbeidsmarkt. Veel willen dit graag, maar hebben de juiste begeleiding nodig om weer een waardevolle bijdrage te kunnen leveren. Hiervoor is het Deltahuis ontwikkeld: een initiatief van de gemeente Westervoort in samenwerking met re-integratiebedrijf Interstap.
Begeleid naar werk
In het Deltahuis worden mensen die een uitkering van de Gemeente Westervoort ontvangen begeleid naar werk. Dit gebeurt door een intensief traject met en door Interstap. Dankzij een gerichte ‘diagnose’ krijgen de kandidaten inzicht in zichzelf en ontdekken ze waar hun talenten het best tot zijn recht komen. De trainingen geven de mensen handvatten om hun weg uit te stippelen op de arbeidsmarkt en ze te leren hoe ze werkgevers moeten benaderen in de zoektocht naar werk. Het uiteindelijk doel is weer een succesvolle vaste plek in het arbeidsproces vinden.
Van start gegaan

“Op dinsdag 21 juni jongstleden zijn de eerste tien kandidaten overgedragen door de medewerkers van de RSD aan Interstap. In dezelfde week zijn alle mensen opgeroepen voor een Persoons Profiel Scan. Deze scan is de basis voor het intakegesprek en het trajectplan waarmee we de mensen gaan plaatsen op de arbeidsmarkt”, vertelt Henri Sanders, directeur Interstap.

“Week later zijn we gestart met een vijfdaagse training ‘’t Heft in eigen hand’ en daarop volgend een uitgebreide sollicitatietraining en coaching gesprekken. Niels Schoterman, locatiemanager is al druk bezig met het leggen van contacten met werkgevers in de regio.”

 

Ruimte in locatie Uitterweert ook geschikt voor ZZP-ers

De locatie (Uitterweert 2) van het Deltahuis is inmiddels voorzien van het nodige meubilair, computers. Ook is het Deltahuis wat opgeknapt met verfrissend schilderwerk. Het Deltahuis bezet ongeveer de helft van het pand. De rest van de voormalige klaslokalen is beschikbaar voor lokale ondernemers en ZZP-ers. Voor drie ruimtes zijn geïnteresseerden gevonden.

Bedrijfsruimtes ter grootte van een half klaslokaal (circa 30 vierkante meter) zijn per direct beschikbaar voor een betaalbare all-in huurprijs. Gedeeld gebruik van een ruimte met meerdere ondernemers of collega ZZP-ers is mogelijk.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties