Doedorp Zevenaar 2016

709 Views

In de mooie entourage van het Breuly terrein in Zevenaar wordt ook in 2016 weer Doedorp gehouden voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar. Dit jaar is gekozen voor het Viking-thema. Veel vrijwilligers zijn verkleed als Viking. Erg leuk en sfeerverhogend.

Dinsdag 31 augustus laten de weergoden zich net als maandag weer van hun goede kant zien. Badend in het zonlicht met schaduw van de bomen rond het terrein vermaken de ca. 500 kinderen zich prima. De kinderen kunnen o.a. hutten bouwen, knutselen, vissen, soep koken en broodjes bakken boven een vuurtje en hun eigen pannenkoek bakken. Daarnaast zijn er nog een spelhoek, een Lego-hoek, een klimtoren enz.

Er wordt elke dag een Doedorp journaal gemaakt. Dit is te bekijken op de website van Doedorp. In de media hoek maken een aantal kinderen zelf een verslag van alle activiteiten. Ze maken foto’s en schrijven er hun verhalen bij. Op de Facebook pagina van Doedorp zijn deze foto’s te zien.

Dit evenement wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van de gemeente Zevenaar en enkele bedrijven die Doedorp sponsoren door bijvoorbeeld hout, spijkers, diverse materialen en voedingsmiddelen ter beschikking te stellen. En niet te vergeten de vele vrijwilligers die elke dag op het terrein aanwezig zijn.

 

Doedorp online volgen?:
http://www.doedorp.nl
https://www.facebook.com/doedorp/photos

 

Tekst en foto: Ina Kotterman

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!