maandag, juni 24, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenDoesburg Jazz: drie dagen lang iets moois voor iedereen die wil luisteren

Doesburg Jazz: drie dagen lang iets moois voor iedereen die wil luisteren

Bands en artiesten zijn gecontracteerd. De podia zijn er klaar voor. Editie 2023 van Doesburg Jazz biedt op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 november een recordaantal gratis concerten op een recordaantal podia. Tegen de backdrop van historisch Doesburg kan de liefhebber begin november voor de zesde keer in Doesburg terecht voor gratis jazz en geïmproviseerde muziek in een groot aantal muzikale stijlen.

Doesburg Jazz heeft in 2023 geen grande ouverture met een dampende swingband. In plaats daarvan opent Trio So Nice het festival met swingende jazz ballads, Braziliaanse bossanova en af en toe een uitstapje naar het Franse chanson. Astrid Volckerick en Frans van Keep worden op vrijdagavond 3 november om 20.00 uur in Het Arsenaal bijgestaan door niemand minder dan de Europese topbassisi Michael Gustorff.

Internationale deelnemers

Gustorff is niet de enige internationale deelnemer. In het programma vinden we ondere andere Bella Luna, de soulzangeres met Filipijnse roots en het Ierse duo Actor Actor en Brian Ó Broin. Nederland levert een fors deel van de jonge garde met Trio Pictor, de band van Jonathan Nobel, het duo Dirk Overbeek en Caroline Rutten en het Fee Aaij Qwartet. Er zijn ook oude bekenden als Fingerprintzz, de Monique Kersten Band, Bossa Bela en Trio Vree. Verder zien we nieuwkomers als Elastic Time Traveler, de combinatie van rauwe soul en blues van zanger en gitarist Eddie Zadrak, de Oekraïense zangeres Nastya Sulymenko, het briljante trio Blue, de funky swing van de Soul Bonckers en het duo Sofie Denise en Tim Kerssies.

Jazz in filmzaal en Burgerzaal

De zesde editie van Doesburg Jazz borduurt voort op het fundament dat in 2017 werd gelegd door cornettist en jazzlegende Robert Duis. De orkesten en artiesten van Ubbink Doesburg Jazz 2023 bestrijken muziekgenres die uiteenlopen van de klassieke jazz van bands als de Blue River Jazz Band via de authentieke elektrische blues van Steel Going Strong tot de feestelijke swing van Brand new Bag en de coole klanken van Jazzy Four. En dat is allemaal nog maar een deel van het programma! Er zijn dit jaar ook twee nieuwe locaties: de filmzaal in Het Arsenaal en de Burgerzaal van het Doesburgse Stadhuis.

Helemaal gratis

Doesburg Jazz biedt in november drie dagen lang voor iedereen die wil luisteren iets moois. En: Ubbink Doesburg Jazz is helemaal gratis! Zoals elk jaar is het niet uitgesloten dat er op het laatste moment wijzigingen of verrassingen in het programma zijn.

Vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 november. Binnenstad van Doesburg. Kijk voor meer informatie, het volledige programma en de laatste wijzigingen op doesburgjazz.nl.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties