zondag, december 10, 2023
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenAllerzielenconcerten door Het Nederlands Bach Consort

Allerzielenconcerten door Het Nederlands Bach Consort

Traditiegetrouw brengt Het Nederlands Bach Consort begin november een serie Allerzielenconcerten waarmee wordt stil gestaan bij het leven van hen die zo gemist worden. Dit jaar doet het Consort dit met het motet Komm Jesu, komm van J.S.Bach én diens misschien wel mooiste cantate: Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit (BWV 106), ook bekend als de Actus Tragicus. In de cantate wordt de dood vergeleken met een slaap: het sterven is een vredig binnengaan in het paradijs. Het thema is dan ook ‘de dood is mijn slaap geworden’. Het concert in Doesburg is op woensdag 1 november om 20.00 uur.

Wereldpremière

Behalve werk van Bach speel het Consort het Mother of God en Funeral Ikos van John Tavener, bekend vanwege zijn Song for Athene bij de uitvaart van Lady Diana. Daarnaast klinkt ook My heart’s in the Highlands van Arvo Pärt. Het is muziek waarbij de gedachten van de luisteraar als vanzelf afdwalen en stilte en leegte worden ervaren, die door de muziek van Bach met troost worden gevuld. Er is ook een wereldpremière: het madrigaal Antlitz, gebaseerd op het gelijknamige gedicht van Duitse schrijfster Ina Seidel, gecomponeerd door Victor Kioulaphides.

Het Nederlands Bach Consort bestaat uit topmusici die Bach in hun hart hebben gesloten. Het NBC is midden in de coronatijd opgericht door Heleen Koele en Sytse Buwalda. Zij brachten acht professionele zangers bij elkaar en verbinden in hun programmering de muziek van Bach met hedendaagse thema’s en uitingen uit andere kunstdisciplines.

Woensdag 1 november 20.00 uur. Toegang € 25,00. Tijdens het concert is er gelegenheid om kaarsen te branden.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties