maandag, juni 24, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDoesburgDoesburg vangt geen grote groepen asielzoekers op

Doesburg vangt geen grote groepen asielzoekers op

In Doesburg zijn geen locaties waar grote groepen asielzoekers (200-400 personen) kunnen worden opgevangen. Dat blijkt uit het onderzoek dat het college van B&W heeft gedaan naar de mogelijkheden voor de opvang van asielzoekers in Doesburg.

De gemeenteraad had daartoe opdracht gegeven via een raadsbrede motie. Het college heeft de raad inmiddels geïnformeerd over de uitkomsten van het onderzoek. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) is op dit moment op zoek naar noodopvanglocaties voor 200 to 400 mensen. Omdat er in Doesburg geen geschikte locaties zijn gevonden, is de opvang van de baan.

De gemeente heeft daarnaast een taakstelling om asielzoekers met een verblijfsvergunning te huisvesten. Voor de invulling van deze taakstelling werkt de gemeente samen met particulieren en Woonservice IJsselland. In 2015 was de taakstelling 21 personen en voor het eerste half jaar van 2016 is de taakstelling: 14 personen. Het is mogelijk dat het COA in de toekomst naar kleinschaliger locaties gaat zoeken. Als die vraag bij de gemeente komt, wordt de situatie weer opnieuw bekeken.

 

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties